Moscova a expulzat cinci diplomati moldoveni, in replica la o masura similara luata de Chisinau

Moscova a expulzat cinci diplomati moldoveni, in replica la o masura similara luata de Chisinau luni, a anuntat Ministerul rus de Externe citat de Sputnik News.

V.P., miercuri 31 mai 2017 , 20:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

MAE rus a precizat ca cei cinci angajati ai misiunii diplomatice moldovene de la Moscova au primit ordin de a parasi Rusia in termen de trei zile.

Comentand decizia, conducerea rusa si-a exprimat speranta ca Republica Moldova isi va da seama ca actiunile sale neprietenoase sunt contraproductive.

Cinci diplomati rusi au fost declarati luni seara 'persona non grata' de catre autoritatile de la Chisinau. Aceste informatii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum si de ambasadorul rus din Republica Moldova.

Autoritatile moldovene nu au dat mai multe informatii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomati 'persona non grata' in Republica Moldova.

Printre diplomatii rusi vizati de expulzare se numara si consilierul atasatului militar al Federatiei Ruse de la Chisinau, Igor Dovbnea.

Acesta din urma figureaza in dosarul de tradare intentat dostului deputat moldovean Iurie Bolboceanu.

Dodon a reactionat extrem de dur dupa declararea a cinci diplomati rusi 'persona non grata' de catre autoritatile moldovene, sustinand ca este vorba de un gest 'revoltator' si despre o comanda venita din partea Occidentului.

'Guvernarea a comis un gest revoltator in raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa', si-a inceput presedintele moldovean mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, acesta si-a exprimat indignarea profunda vizavi de 'aceasta ostilitate afisata a diplomatiei moldovenesti si o condamn in mod categoric'.

Ulterior, el a convocat Consiliul Suprem de Aparare al tarii.

Viceministrul de Externe de la Moscova, Grigori Karasin, a condamnat expulzarea diplomatilor rusi drept o lovitura aplicata fortelor conduse de presedintele Dodon, care pledeaza pentru o normalizare a relatiilor bilaterale dintre Republica Moldova si Rusia.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si