Marcel Ciolacu, un nou anunţ privind moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune în Parlament împotriva Guvernului Orban, va trece cu peste 250 de voturi.

Andreea Stoica, joi 13 august 2020 , 09:17

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Moţiunea de cenzură va trece. Este alb şi negru, nu mai este gri. Dacă aţi fi fost în Parlament astăzi, toţi liderii politici, inclusiv PMP-ul, liderul PMP-ului, care e la guvernare cu PNL, a zis că se vede de pe Marte cât de prost este gestionată pandemia. Moţiunea va trece cu peste 250 de voturi”, a declarat Ciolacu, la Antena 3, miercuri seara.

PSD are discuţii cu toţi liderii politici

Marcel Ciolacu a fost completat de Paul Stănescu, acesta adăugând că PSD are discuţii cu toţi liderii politici.

Citeste si: PSD a anunțat când depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului

”Avem discuţii cu toate partidele politice, cu toţi liderii. Noi suntem convinşi că moţiunea va trece”, a precizat Stănescu.

Gabriela Firea spune că românii sunt nemulţumiţi

De asemenea, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a arătat că foarte mulţi români sunt nemulţumiţi de modul de gestionare a pendemiei de către actualul Executiv.

”Foarte mulţi cetăţeni sunt nemulţumiţi cum a dus guvernul ţara prin pademie. Suntem singura ţară care nu am testat, nu am izolat, nu am tratat, am făcut totul pompieristic. Suntem singurii care nu avem clarificată procedura de începere a anului şcolar şi îi punem pe copii şi pe profesori în pericol şi suntem singura ţară din Europa care nu are un program naţional pentru a stimula donatorii de plasmă”, a declarat Gabriela Firea.

Citeste si: Avertismentul economiştilor: Când va veni adevărata criză financiară în România?

PSD depune luni moţiunea de cenzură

PSD a anunţat că va depune luni, 17 august, moţiune de cenzură.

„Domnule Orban, încă prim-ministru al României, doamnelor şi domnilor, un haos imens, o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant. Asta e România după 9 luni de guvernare liberală. O ţară în derivă condusă de un Guvern cu zero credibilitatea, un Guvern în care miniştrii se contrazic unii cu ceilalţi. Aţi scăpat total situaţia de sub control, aţi eşuat în gesitonarea pandemiei, în relansarea economiei. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL”, a afirmat, miercuri, Marcel Ciolacu, la dezbaterea din Parlament privitoare la deschiderea şcolilor şi organizarea alegerilor.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Citeste si: Prima reacție a Președintelui Klaus Iohannis după ce PSD a anuțat moțiunea de cenzură: „Mi se pare lipsit de bun simț”

„V-au interesat doar alegerile, furturile şi cât mai multe funcţii pentru rude şi clientela din partid, dar pentru români nimic. Dle Orban de când v-aţi instalat la putere şi până astăzi nu v-a păsat nicio secundă de traiul românilor de zi cu zi. Aţi avut o obsesie – alegerile anticipate, pentru asta aţi sacrificat tot. În timp ce românii erau închişi în case, aţi devalizat bugetul de stat. Sute de milioane euro au ajuns în buzunarele clientelei de partid”  a mai afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, „întregul mecanism infracţional a fost dezvăluit în raportul Curţii de Conturi publicat ieri”.

„Ştiu, sunteţi nervos că Parlamentul şi-a permis să ceară acest control. Vă deranjează că s-a dezvăluit cum a fost devalizat bugetul public sub umbrela stării de urgenţă”, a mai afirmat Ciolacu.

Acesta i-a transmis premierului Ludovic Orban: „Aţi sabotat sănătatea românilor, aţi amenatat educaţia. Dar gata s-a umplut paharul. Pe 17 august PSD va depune moţiunea de cenzură, considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, a seclarat Ciolacu.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si