Când va fi votată moţiunea de cenzură? Anunţul făcut de Marcel Ciolacu

Liderul interimar la PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri că nu există nicio şansă ca moţiunea de cenzură să nu fie votată până la data de 27 septembrie, zi în care au loc alegerile locale.

Author: Andreea Stoica vineri 21 august 2020 , 17:43

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marcel Ciolacu a adăugat că în Constituţie nu scrie că o moţiune de cenzură depusă în sesiune extraordinară nu poate fi votată şi în sesiunea parlamentară ordinară care începe după 1 septembrie.

„Nu există nicio şansă ca moţiunea să nu fie cumva votată până în data de 27 septembrie”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri la sediul PSD.

Marcel Ciolacu: "Nu am văzut nicio problemă în Constituţie care să explice aşa ceva 

Întrebat dacă nu cumva există un risc de neconstituţionalitate dacă moţiunea de cenzură depusă şi citită într-o sesiune extraordinară va fi votată într-o sesiune ordinară, respectiv după data de 1 septembrie, Ciolacu a răspuns: „Nu e nicio problemă. Nu am văzut nicio problemă în Constituţie care să explice aşa ceva”.

Citeste si: Demisie de răsunet din PSD, înaintea alegerilor: „ Un leadership haotic şi distanţat de reprezentarea intereselor cetăţenilor”

Referitori la afirmaţiile fostului preşedinte al CCR Augustin Zegrean potrivit cărora ingurul lucru pe care îl cere Constituţia este ca moţiunea să fie votată în aceeaşi sesiune în

care a fost depusă, liderul interimar al PSD a spus: „Şi să fie cvorum. Unde scrie? Ce Constituţie. Nu vreau să intru într-o dispută cu absolut nimeni. Cred că CCR ne va lămuri”.

Augustin Zegrean a precizat, joi la Digi 24, că în maxim trei zile de la citirea moţiunii în Parlament ar trebui să fie şi votul acesteia.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Citeste si: Liderii PSD, decizii importante despre Congresul partidului și despre moțiunea de cenzură

„Aici lucrurile sunt cât se poate de clare, nu au decât să deschidă Constuţia şi să vadă că scrie că moţiunea se dezbate, înseamnă că se vorbeşte despre ea şi se votează în 3 zile de la data prezentării în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului. Astăzi a fost prezentată, de astăzi în maxim 3 zile trebuie votată”, a explicat Zegrean.

Negocieri cu toate grupurile parlamentare pentru moţiunea de cenzură

Lucian Romaşcanu a declarat că, în prezent, sunt negocieri cu toate grupurile parlamentare pentru moţiunea de cenzură, iar marţi cel mai probabil va fi anunţată data votului pentru moţiune. El a adăugat că PSD îşi doresc ca votul să aibă loc cât mai repede cu putinţă.

Citeste si: Ludovic Orban, atac la PSD: Cineva care a băut apă după Dăncilă a scris moțiunea de cenzură

Curtea Constituţională a stabilit ca până la 1 septembrie părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Parlament, sesizat de Executiv din cauza depunerii moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară, să trimită punctele de vedere. Termenul şedinţei în care vor fi susţinute opiniile la CCR va fi decis la o dată ulterioară, arată anunţul instituţiei.

Guvernul a depus vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Parlament în urmă cu o zi.

Citeste si: Prima reacție a Președintelui Klaus Iohannis după ce PSD a anuțat moțiunea de cenzură: „Mi se pare lipsit de bun simț”

Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune.

Guvernul reclamă, în sesizare, depunerea moţiunii de cenzură în perioada dintre sesiunile ordinare ale Parlamentului, cât şi convocarea unei sesiuni extraordinare având ca obiect numai prezentarea moţiunii de cenzură, precum şi încălcarea Constituţiei prin fragmentarea procedurii moţiunii de cenzură în mai multe sesiuni parlamentare.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si