Moţiunea simplă depusă de opoziţie împotriva ministrului Teodor Meleşcanu a fost respinsă de Senat

Senatorii au respins, marţi, cu 69 de voturi ”împotrivă” şi 37 ”pentru”, moţiunea simplă depusă de opoziţie împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

E. V., marți 11 iunie 2019 , 19:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai”, au scris semnatarii în textul moţiunii.

Senatul a dezbătut şi votat, marţi, moţiunea simplă ”26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, scrie News. 

Semnatarii documentului îl consideră vinovat pe Teodor Meşescanu pentru situaţia creată în diaspora la alegerile din 26 mai.

”Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu!”, au scris parlamentarii în textul moţunii.

În urma votului, moţiunea a fost respinsă cu 69 de voturi ”împotrivă” şi 37 ”pentru”.

La alegerile din 26 mai, mii de români au stat ore în şir la cozi în străinătate pentru a putea vota. Mulţi dintre ei nici măcar nu au reuşit.

DNA a deschis o anchetă penală, după ce a primit peste 40 de plângeri.

Luni, ministrul de Externe a explicat că a fost depăşită capacitatea organizatorică, logistică, umană şi financiară a Ministerului Afacerilor Externe, fiind imposibil să se organizeze mai mult de 450 de secţii de votare.

Meleşcanu a anunţat că va propune modificarea legii electorale, o propunere fiind votul anticipat prelungit pe trei - şapte zile pentru cei din străinătate.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si