Motivatia judecatorilor cand au decis eliberarea conditionata a lui Dan Diaconescu! Fostul patron OTV ar putea parasi inchisoarea in urmatoarele zile!

Dan Diaconescu ar putea sa fie liber pana la finalul acestei saptamani. El a fost vinerea trecuta in fata judecatorilor, care au decis ca patronul fostei OTV poate fi eliberat conditionat, insa procurorii pot face recurs.

Webeditor: A.N. Author: C.L. duminică 29 octombrie 2017 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dan Diaconescu a ispasit doi ani si jumatate din pedeapsa de cinci ani si sase luni de inchisoare, primita in dosarul in care a fost gasit vinovat pentru santajarea unui fost primar.

El a facut cerere, la Judecatoria sectorului 4, pentru eliberare conditionata. Nu este prima data cand Diaconescu spera sa fie eliberat.

La inceputul anului, cand se vorbea despre controversata ordonanta de gratiere a unor detinuti, Dan Diaconescu imprastia, in randul colegilor sai de la Jilava, vestea ca urma sa iasa din inchisoare. Nu a fost insa sa fie atunci!
In vara, el a primit insa cateva zile de libertate, pentru buna purtare. Si le-a petrecut, conform presei, alaturi de sotia si de fetita lui, la mare. 

Acum insa, Diaconescu ar putea sa fie eliberat conditionat, el beneficiind de prevederilor Legii recursului compensatoriu. Asta au decis si judecatorii dupa sedinta de vineri. Solutia  magistratilor a fost: “ Admite propunerea de liberare conditionata privind pe petentul condamnat DIACONESCU CRISTIAN DAN.

Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 1881/2015 emis de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in baza sentintei penale nr. 1186/2013. Pune in vedere condamnatului dispozitiile art. 104 Cod penal, privind revocarea liberarii conditionate. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Onorariul pentru asistenta juridica din oficiu se plateste conform Protocolului incheiat intre Ministerul Justitiei si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Masura dispusa se comunica Administratiei locului de detinere a inculpatului. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare”.
Asa ca, in functie de contestatia procurorilor si de hotararea luata dupa aceea de magistrati, Dan Diaconescu poate sa fie liber pana la finalul acestei saptamani.

Vestea eliberarii lui Diaconescu este asteptata cu nerabdare de grupul sau de fani, fosti angajati sau admiratori ai postului OTV, chiar daca,  pana in 2025, el nu va mai avea voie sa practice jurnalismul si sa faca emisiuni TV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si