Motivul pentru care niciun medic nu vrea sa lucreze in acest spital proaspat amenajat din Buzau

In timp ce bolnavii din tara sunt tratati in spitalele mizere de stat, intr-o comuna buzoiana autoritatile locale au investit 2 milioane de lei pentru modernizarea unei unitati medicale. Paradoxal, insa, niciun medic nu vrea sa lucreze aici, desi conditiile sunt mai mult decat ofertante. Iata cum arata acum spitalul rural.

Author: V.P. marți 07 noiembrie 2017 , 20:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Claudiu Damian- manager Spitalul Judetean buzau: In afara de lipsa medicilor care NU s-au inscris la concurs, probleme nu ar fi.

S-au cheltuit bani frumosi pentru redeschiderea spitalului Parscov, pe care s-a pus lacat inca din 2011. Cladirea, aflata la 40 de kilometri distanta de Buzau a fost modernizata si poate concura fara probleme cu marile spitale din tara, care sunt lasate prada mizeriei.

Claudiu Damian:sectia internari de zi va avea 20 de paturi iar jos vor fi 5 ambulatorii cu 5 specialitati. Aici sunt rgupurile sanitare, toate utilate conform cerintelor sanitare.

Este criza de personal medical in toata tara. Medicii si-asa putini refuza sa lucreze in afara orasului, desi conditiile sunt ofertante.Asta spre disperarea oamenilor.

-Am 73 de ani sunt din comuna Parscov si am nevoie de doctori ca de aer  

-Veneam la spital, ne trata, dar asa sa asteptam salvarea si sa mergem la Buzau.... asteptam 2 ore, trei ore.

- E foarte important sa avem un spital aici si sa asigure asistenta pentru cine are nevoie.

Primaria din comuna  lucreaza la amenajarea unor garsoniere nou-noute la cativa metri de spital, in speranta ca asa ii vor atrage pe medici.

Daniel Mihai- primar Parscov: In aceasta cladire am amenajat doua apartamente care constau in doua bucatarii, doua bai si doua dormtioare cu intrare separata pentru medici pe care ii dorim la noi la spital.

"In primul rand va fi o unitate moderna, cu aparatura de ultima generatie, foarte aproape de municipiu Buzau, vor fi in stransa legatura cu medicii din spitalul judetean, partea financiara nu va fi o problema, li se vor deconta cheltuielile de transport.

Redeschiderea centrului de la Parscov ar putea rezolva si problema aglomerarii Spitalului Judetean cu pacientii proveniti de pe Valea Buzaului. Daca nu vor fi angajati doctori pentru punctul de la Parscov, conducerea spitalului judetean va detasa medici pentru a-l putea redeschide la inceputul anului viitor.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si