Motoare motorindustry.ro: calitate imbatabila la preturi accesibile !

De la descoperirea motoarelor electrice, criteriile de aplicabilitate ale acestora și-au arătat avantajele în domeniile esențiale ale industriilor de tot felul. Cel mai important avantaj constă în datul esențial al acestor motoare, și anume, timpul de frânare redus, cu o precizie ridicată a manevrei, ceea ce îl face excelent pentru mediile în care necesitatea de a frâna este recurentă. Frânarea imediată, cât și menținerea motorului electric blocat sporesc siguranța echipamentelor folosite și, implicit, a oamenilor care le manevrează.

Author: Andreea Bolocan luni 25 ianuarie 2021 , 11:57

motoare cu frana stiri auto motoare electrice motor industry
Motoare cu frână la prețuri accesibile
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În cadrul aplicațiilor ciclice, necesitatea frânării rapide, sigure și precise este esențială. Rata aplicabilității motoarelor electrice este extrem de ridicată în cadrul vieții moderne, de la simple electrocasnice, cum ar fi frigiderul, aspiratorul, ventilatoarele, hard-diskul unui computer, toate se folosesc de puterea motoarelor electrice de a converti energia electrică în energie mecanică utilă.

La scară largă, motoarele electrice sunt folosite în cadrul echipamentelor industriale, intrând în componența principalelor produse realizate în fabrici. Principiul de funcționare al acestora reprezintă un pilon în evoluția echipamentelor moderne care au reușit să înlăture toate impedimentele modelelor vechi.

Performanță ridicată cu produsele potrivite de la motorindustry.ro

Pentru motoare motorindustry.ro, aceste dispozitive pot fi achiziționate la prețuri accesibile și pot asigura dezvoltarea oricărei industrii. Prin intermediul dezvoltării industriei de automobile, folosirea acestor motoare electrice cu frână la cât mai multe tipuri de mașini a condus la sporirea atenției care li se acordă.

Un aspect esențial al acestora este că, fiind electrice, ele nu sunt un factor poluant și evită astfel să ajute la colapsul ecologic al mediilor în care sunt folosite. Cu impactul minim asupra mediului, cu precizia și ajutorul pe care-l oferă, motoarele electrice sunt așadar o variantă necostisitoare și avantajoasă. Și, bineînțeles, rata crescută a utilizării acestora a condus și la o dezvoltare și finisare desăvârșită, astfel încât astăzi motoarele electrice au un randament maxim. Durata lor de viață ridicată, componentele puține( statorul și rotorul) care necesită rar reparații și care oricum nu sunt costisitoare, prezența pornirii automate, le fac să fie nu doar sigure, ci să constituie avântul dezvoltării industriale.

Citeste si: 5 lucruri importante pe care să le cunoști atunci când ești la volan 

Motorindustry.ro se dedică profesionist comercializării produselor de calitate, la prețuri avantajoase, astfel încurajând consumul variantelor moderne, bazându-se pe tehnologii și având în portofoliu toate acele variante care pot spori dezvoltarea lumii în care trăim. Siguranța pentru mediu este un aspect pe care trebuie să îl căutăm cu ardoare, pentru că în lipsa grijii, poluarea explodează și cauzează lucruri nefaste pentru lumea înconjurătoare. De aceea, încă de la descoperirea motorului electric și până la variantele dezvoltate astăzi, mai performante, lumea poate cunoaște și fața sigură a evoluției, care să nu cauzeze daune și pierderi ireversibile pentru mediul înconjurător! 

Citeste si: Cauzele pentru care poți rămâne fără talonul mașinii

Principiul de funcționare al unui motor electric cu frână

Principiul după care se ghidează arhitectura unui motor electric cu frână ține seama de țelul esențial al acestuia și anume, încetinirea și menținerea sarcinilor motorului, atunci când curentul este întrerupt, în mod voit ori din pricina unui accident. Funcționând ca niște frâne electromecanice, sunt adaptate complet la aplicațiile de oprire rapidă. Un motor electric dintr-o clasă nouă, aduce performanțe ridicate și înlătură complet neajunsurile modelelor anterioare, sporind eficiența și precizia. Prin intermediul microprocesorului adaptat vremurilor noastre sau a controlerelor DSP, se monitorizează acurat și se reglează ieșirea motorului. Dezvoltarea domeniului motoarelor electrice are două consecințe favorabile. În primul rând, se asigură o creștere a performanței, prin intermediul schemelor de comutare superioare care duc spre o putere ridicată de ieșire. În al doilea rând, avansul tehnologic permite, pentru eficiență ridicată și performanță net superioară modelelor mai vechi, folosirea unor motoare mai ușoare și mai compacte. Pentru a înțelege beneficiile pe care avansul tehnologic le aduc în viețile noastre, raportați-vă la un exemplu edificator. O mașină electrică nu are alternator. Astfel încât, pentru că bateria trebuie reîncărcată motorul mașinii electrice îndeplinește două funcții. Pe de o parte, acționează ca un motor, pe de altă parte îndeplinește funcția de alternator. Lucru care ne arată atât puterea și eficiența acestora, cât și caracterul lor multifuncțional.

Avantajele unui motor cu frână pentru echipamentele industriale

Pentru a vedea care pot fi caracteristicile generale ale unui motor electric cu frână, să ne oprim asupra unui exemplu. Făcând parte din clasa motoarelor electrice cu prindere B3, B5, B14, acestea se adresează uzului general. Au o gamă de puteri de la 0.12-55 kW, iar cuplul de frânare este reglabil. Asta înseamnă că, în funcție de specificul fiecărei aplicații în parte, cuplul de frânare se reglează în funcție de necesități. Tensiunea de alimentare a frânelor este, în general, de 400 V, dar fiecare motor electric poate fi adaptat cerințelor clientului. De exemplu, puteți avea la dispoziție motoare cu frână cu tensiuni speciale de alimentare, motoare cu două turații și cu frână, se pot dota cu encoder și cu ventilație auxiliară, cu rezistențe anti-condens, axul poate avea dimensiuni speciale, ținându-se cont de desenul clientului, pot fi motoare cu un ax din inox sau cu un cuplu ridicat de frânare.

Maleabilitatea adaptării motoarelor electrice este un avantaj uriaș, pentru ambele părți. Pe de o parte, se intensifică dezvoltarea motoarelor electrice și versatilitatea lor, iar pe de altă parte, clientul poate primi un motor adaptat unor nevoi și condiții specifice. Pentru a vă ajuta în dezvoltarea continuă pe care o asigurați prin muncă asiduă, venim în întâmpinarea dumneavoastră cu motoarele electrice moderne și accesibile. Pentru orice nelămurire aveți, consultanții profesioniști din echipa noastră vă pot ajuta să o clarificați și să luați cea mai bună decizie. Vă puteți face munca în deplină siguranță și cu o performanță sporită, net superioară capacităților anterioare de muncă!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si