Mugur Isărescu lămureşte misterul privind trecerea ţării noastre la moneda euro! Când se va întâmpla de fapt

Mugur Isărescu a dat amănunte despre perioada în care România ar putea să demareze procedurile pentru trecerea la euro.

C.L., miercuri 28 noiembrie 2018 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

În conferinţa Profit Financial Forum, Mugur Isărescu a vorbit despre trecerea ţării noastre la moneda unică europeană, susţinând că  anul 2026 este probabil cel mai devreme în care leul ar putea să fie înlocuit.

Asta în condiţiile în care în decembrie, comisia de trecere la euro va publica un raport de fundamentare şi unul de parcurs pentru adoptarea monedei unice.

 

 

 

“Orizonul rezonabil este 2024 pentru intrare în sistemul cursurilor de schimb, care este aproape cu adoptarea euro, de acolo drumul

este doar înainte, că durează doi ani, că durează mai mult”, a spus guvernatorul BNR la respectiva conferinţă.

Mugur Isărescu a avut mereu declaraţii ponderate în ceea ce priveşte înlocuirea leului cu euro, spunând că această trecere trebuie făcută doar atunci când economia este pregătită. “Nu este după cum vrea guvernatorul, unul sau altul, este o decizie politică, dar este o decizie de mare responsabilitate”, a adăugat Mugur Isărescu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si