Moș Crăciun este aproape de toți copiii. Spectacol și bucurii pentru 250 de suflete, în prag de sărbătoare

Moș Crăciun nu ține cont de etnie, religie sau naționalitate. El aduce spiritul Crăciunului în casa fiecăruia și are daruri în desagă pentru cei mici.

Author: Georgiana Balaban luni 20 decembrie 2021 , 14:10

multi cult kids fest giurgiu partida romilor

Moș Crăciun vine cu daruri pentru copii.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sâmbătă, 18 decembrie, la sala mare a Teatrului Tudor Vianu, a avut loc cea de-a X-a ediție a Festivalului „Multi Cult Kids Fest”, organizat, ca în fiecare an, de Partida Romilor, filiala Giurgiu.

Acolo au fost prezenți peste 250 de copii și adulți din comunitățile rome ale județului, iar spectacolul oferit a fost apreciat de cei prezenți.

Citeste si: Mesaje de Crăciun 2021. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți celor dragi cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Minorii au interpretat cântece, poezii, au dansat și cântat la diferite instrumente, iar Moșul i-a ascultat cu atenție.

multi cult kids fest giurgiu partida romilor

Festivalul „Multi Cult Kids Fest”.

[Sursa foto: Facebook]

multi cult kids fest giurgiu partida romilor

Copiii l-au încântat pe Moș Crăciun cu poezii și cântece.

[Sursa foto: Facebook]

Moș Crăciun există

În fiecare an, la data de 18 decembrie este sărbătorită Ziua minorităţilor naţionale din România. La 18 decembrie 1992 a fost adoptată, prin Rezoluţie a Adunării Generale a ONU, „Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice”, se

arată pe site-ul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Citeste si: Atenție la cozonacii cu E-uri din comerț, atrage atenția Protecția Consumatorilor

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

România s-a raliat acestui context internaţional prin aprobarea HG nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a minorităţilor naţionale din România.

multi cult kids fest giurgiu partida romilor

Moș Crăciun i-a răsplătit pe cei mici.

[Sursa foto: Facebook]

Aceasta este sărbătorită de toate minorităţile etnice din ţara noastră, care, potrivit organizaţiilor înscrise pe site-ul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, sunt: albanezi, armeni, bulgari, croaţi, greci, evrei, germani, italieni, maghiari, polonezi, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, slovaci, cehi, tătari, turci, ucraineni, macedoneni, ruteni.

Citeste si: VIDEO| Cu ce culori împodobim brandul de Crăciun în 2021? Tendinţe pentru decorurile de sărbătoare

După ce au interpretat colinde, copiii au fost răsplătiți. Toți cei prezenți au primit pungi cu dulciuri de la Moș Crăciun, pe scena urcând și elfii – ajutoarele Moșului – dar și personaje îndrăgite din basme.

multi cult kids fest giurgiu partida romilor

Peste 250 de copii și părinți au asistat la întregul eveniment destinat zilei minorităților.

[Sursa foto: Facebook]

„Multi Cult Kids Fest” a fost organizat în condiții pandemice, iar președintele filialei Giurgiu a Partidei Romilor, Mihăiță Grigore, a adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment. Printre colaboratori se numără: inspectorul pentru minorități – Florin Bădică, conducerea școlii Mircea cel Bătrân, autoritățile locale, președintele Partidei Romilor, Nicolae Păun și colegii din sucursalele comunale.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cadouri de SECRET SANTA sub 50 de lei. 5 idei care să te inspire

multi cult kids fest giurgiu partida romilor

Festivalul „Multi Cult Kids Fest” Giurgiu.

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si