Totul despre prima reacție adversă după administrarea vaccinului împotriva Sars-cov-2. Medicul Virgil Musta a făcut lumină

Medicul Virgil Musta a vorbit, în exclusivitate pentru un site cunoscut, despre prima reacție adversă a vacinului Covid-19 suferită în România. Musta a făcut declarații uluitoare.

Author: Georgiana Balaban vineri 05 februarie 2021 , 12:16

musta prima reacție adversă vaccin covid
S-a înregistrat prima reacție adversă a vaccinului Covid-19, din România.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Virgil Musta a declarat în exclusivitate pentru B1.ro ce s-a întâmplat cu pacienta care a avut prima reacție adversă după administrarea vaccinului împotriva coronavirus. I s-a întâmplat unei doctorițe din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani.

Femeia a suferit paralizie facială temporară, imediat după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Medicul infecționist Virgil Musta a explicat totul pe larg. „În cazul acestui vaccin de la Pfizer, în studiile clinice anterioare efectuării acestui vaccin au fost observate astfel de reacții, în care pacienții au prezentat pareză facială tranzitorie, cu evoluție între trei și șase săptămâni cedând simptomatologia acestei pareze faciale. Motiv pentru care recomandările Organizației Mondiale a Sănătății au fost următoarele: dacă o persoană a prezentat în antecedente o pareză facială poate să facă vaccinarea. Dacă această pareză s-a produs înaintea vaccinării, într-un timp scurt și încă prezintă leziuni la nivelul nervului facial, se recomandă să nu se facă vaccinarea, să se amâne acest lucru.

Dacă pareza se produce după prima doză, se întrerupe vaccinarea, administrarea celei de-a doua doze”, a transmis Musta pentru B1.ro.

Citeste si: Ministerul Sănătății a făcut anunuțul despre vaccinul anti-Covid-19: „În cazul femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate...”

Conform specialistului, doctorița urmează un tratament iar pareza facială ar trebui să dispară. „Din studiile făcute, această pareză este una temporară și urmează să cedeze prin aplicarea medicației specifice”, a adăugat Musta.

Reacție adversă după administrarea rapelului COVID-19

Joi, 4 februarie 2021, a fost semnalat primul caz al reacției adverse de după vaccinul COVID-19, din România. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Sănătate Publică- Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Femeia care are reacție adversă după rapel este medic. ea este din Vâlcea și are 32 de ani. Doctorița a primit, joi, doza de rapel a din vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Citeste si: VIDEO -Vaccinarea din etapa a doua a fost amânată.Nu sunt destule doze

musta prima reacție adversă vaccin covid
O doctoriță din Vâlcea a înregistrat prima reacție adversă a vaccinului.[Sursa foto: google]

În prezent, doctora din Vâlcea „se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”.

Citeste si: A treia tranșă de vaccin Moderna ajunge vineri în România! 42.000 de doze vor fi aduse

Oficialii din Ministerul Sănătății au menționat că această reacție adversă este scrisă în prospectul vaccinului BioNTech Pfizer. Este vorba despre o reacție rară care poate apărea și după administrarea altor tipuri de vaccin.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si