Muzeul este mai puţin periculos decât un supermarket în pandemia de COVID-19

Rata de infectare cu Coronavirus este mai mică în locurile culturale, în comparație cu şcolile sau magazinele, sunt concluziile unui studiu condus de profesorul Martin Kriegler, de la Universitatea Tehnică din Berlin şi de inginerul Anne Hartmann, scrie Le Figaro.

Alina Raducu, vineri 05 martie 2021 , 16:57

Muzeul este mai puţin periculos decât un supermarket în pandemia de COVID-19
Muzeul este mai puţin periculos decât un supermarket în pandemia de COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ar fi mai puţin riscant să mergi la cinema decât la şcoală. Aceasta este concluzia unui studiu condus de profesorul Martin Kriegler şi inginera Anne Hartmann.

Rezultatul studiului lor, publicat în 10 februarie, vizează să evalueze riscul de contaminare cu Covid-19 în diferite locuri publice închise.

Experţii s-au concentrat pe contaminările prin aerosoli, care constituie mare parte din infectări, ţinând cont de gradul de aplicare a gesturilor-barieră (purtarea măştii şi distanţarea socială).

Care sunt locurile publice cel mai puțin periculoase în pandemia de COVID-19?

Astfel, locurile culturale, sălile de spectacol, cinema, muzeele sunt locurile publice cel mai puţin riscante.

Cei doi cercetători au calculat R0 sau numărul de reproducere al virusului, adică numărul mediu de indivizi pe care o persoană infectată poate să-i contamineze. Pentru a compara, R0 este de 1 în supermarket sau în restaurant, de 1,5 în spaţiu deschis sau tren, şi de 3 într-o unitate şcolară. Acest lucru înseamnă că rata de reproducere a virusului este de şase ori mai importantă într-o şcoală decât într-o sală de spectacol.

Muzeul este mai puţin periculos decât un supermarket în pandemia de COVID-19
Muzeul este mai puţin periculos decât un supermarket în pandemia de COVID-19

Conform celor doi cercetători ai acestui studiu, locurile culturale prezintă risc mai mic de infectare pentru că spectatorii sau vizitatorii vorbesc puţin, ceea ce reduce producerea de picături potenţial infecţioase.

Măsurile de distanţare socială sunt aici relativ uşor de aplicat. Accesul în aceste locuri poate fi condiţionat şi de prezentarea unui test negativ.

În cotidianul german Spiegel, Martin Kriegel estimează că în prezenţa "procedurilor de igienă bine gândite şi coerente, anumite locuri publice ar putea să se redeschidă. Şi că, în alte situaţii, este necesar să reducă şi mai mult contactele".

Citeste si: Avertisment privind măștile de protecție neconforme în România


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021?... Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021? Motivul pentru care se trezește înaintea tuturor
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si