Namolul de Techirghiol ar putea disparea curand! O firma vrea sa extraga noroiul vindecator

Faimosul namol de Techirghiol ar putea să dispara . O spun in cor primarul si localnicii, enervati ca o firmă din Caran-sebes vrea sa extraga din lac noroiul vindecator. Oamenii se tem ca exploatarea ar omori turismul balnear care le tine localitatea in viata.

Webeditor: V.P. Author: A.L. miercuri 17 mai 2017 , 19:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nu exista vara in care turistii de la malul marii sa nu se trateze din cap pana-n picioare cu faimosul aur negru. Daca pana acum aveau unda verde la namol, acum un pronostic sumbru s-a abatut asupra lor: namolul s-ar putea epuiza.

Anul trecut, negustorii ambulanti ar fi scos ilegal tot namolul din lac, doar de dragul banilor.Acum, insa, cu ei ar putea concura o firma din Caransebes, care se lupta pentru o licenta de extragere a malului binefacator de pe fundul apei. La auzul vestii ca cineva din exterior aspira la bogatiile din Techirghiol, oamenii s-au revoltat

"Nu, sub nicio forma. Asta-i al nostru. Asta-i al nostru... e bogatia noastra"
"Banuiesc ca zacaminte avem; de unde sa si dam?"

Astazi, primarul din techirghiol a  organizat o dezbatere publica pe aceasta tema. Va face un referendum, pentru ca oamenii sa poata vota daca vor sau nu ca o firma din alta zona sa scoata si sa foloseasca namolul din lac in afaceri proprii

Iulian Soceanu- primar Techirghiol-
"Temerea noastra este ca, asa cum se practica in Romania, vine un investitor strain si exploateaza mai putin corect acea resursa minerala, pentru ca dupa o perioada scurta de timp, acea resursa mineral sa dispara"

Roxana Almasan- director sanatoriul Balnear Techirghiol

"Acest lac trebuie sa ramana al techirghiolenilor. Sa folosim namolul in mod  rational, pentru ca acest aur negru al tarii nu este inepuizabil"

Pana acum, singurul care are licenta de exploatare este Sanatoriul din Techirghiol,  unde anual vin zeci de mii de turisti la tratament.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si