NASA a dezvăluit lista țărilor unde ar putea cădea asteroidul 2024 YR4

Un asteroid uriaș, de dimensiunile Statuii Libertății, se îndreaptă către Pământ și se estimează că ar putea lovi planeta noastră în anul 2032. Șansele nu depășesc 2,5%, dar chiar și așa riscul este semnificativ.

NASA a dezvăluit o listă de posibile țări care ar putea fi lovite de asteroidul periculos în 2032, relatează presa internațională.

Asteroidul numit 2024 YR4, despre care se crede că este de dimensiunea clădirii Big Ben din Londra sau a Statuii Libertății din New York, s-ar putea ciocni și cu Luna, satelitul natural al Pământului, conform unor estimări recente ale oamenilor de știință. 

Conform NASA, roca spațială are în prezent o șansă de 1 din 43 (2,3 la sută) să lovească Pământul în 2032.

David Rankin, om de știință la Proiectul Catalina Sky de la NASA a publicat o simulare cu privire la coridorul posibil al lui 2024 YR4.

Potrivit acestuia, există o întindere considerabilă de pe Terra unde asteroidul ar putea cădea, scrie Joe.ie.

Care sunt țările aflate în "ținta" asteroidului periculos

"Coridorul de risc” trasat de expertul de la NASA se întinde din America de Sud peste Oceanul Pacific, prin Asia de Sud, Marea Arabiei și Africa.

Țările care pot fi afectate de o eventuală cădere a 2024 YR4 includ Venezuela, Columbia, Ecuador, India, Pakistan, Bangladesh, Etiopia, Sudan și Nigeria.

O locație precisă nu poate fi identificată, deoarece totul depinde de rotația Pământului în momentul impactului.

NASA a dezvăluit lista țărilor unde ar putea cădea asteroidul 2024 YR 4

NASA a dezvăluit lista țărilor unde ar putea cădea asteroidul 2024 YR 4

(sursa foto: X.com)

În 1908, Siberia a fost lovită de asteroidul Tunguska, care avea, de asemenea, o dimensiune similară și a distrus peste 1000 de km2 de pădure.

Asteroidul 2024 YR4 a fost descoperit pentru prima dată în decembrie 2024 de stația Last Alert System din Chile, finanțată de NASA.

Când a fost descoperit pentru prima dată, avea o probabilitate de 1,3% să lovească Pământul, dar între timp calculele NASA au fost actualizate.


Autor
Îți Recomandăm Și...