Nașterea Maicii Domnului 2023. Nașterea Maicii Domnului se sărbătorește pe data de 8 septembrie, în fiecare an. Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc. Aceasta reprezintă o sărbătoare foarte importantă pentru cei credincioși.

Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 8 septembrie?

Potrivit tradițiilor, în această zi nu este bine să se facă treburi gospodărești, nu se face curățenie în casă și nu se spală rufele.

În caz contrar, va fi atras răul. Mai mult decât atât, în popor se zice faptul că în această zi se vor asculta rugăciunile femeilor care își doresc copii. Cele care sunt însărcinate, vor avea o naștere ușoară, dacă se închină la Sfânta Maria. 

Nașterea Maicii Domnului 2023. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 8 septembrie?

Nașterea Maicii Domnului 2023. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 8 septembrie?

Potrivit obiceiurilor populare, cei care mănâncă gătit atrag asupra lor boli care „îi pocesc”.

Citește și: Nașterea Maicii Domnului 2023: Ce semnificație are sărbătoarea de pe 8 septembrie? Tradiții și obiceiuri românești de Sfânta Maria Mică

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Tot de Sfânta Marie Mică este o zi în care nu ai voie să prestezi munci agricole. Se spune că dacă vei lucra pământul în această zi, recoltele vor fi blestemate, iar vitele se vor îmbolnăvi.

Rugăciunea pe care este bine să o rostești de Sfânta Maria Mică

”Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

Nașterea Maicii Domnului 2023. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 8 septembrie?

Nașterea Maicii Domnului 2023. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 8 septembrie?

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă

astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

După aceasta se rostește rugăciunea Tatăl Nostru, apoi următoarele cuvinte cuvintele: ”Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin!”.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”- kfetele.ro

Citeste si: REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre femeile din România- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Adeverința medicală botez 2023/ Patriarhia Română: ”Nici nu ar putea exista, desigur, pentru medici o asemenea obligație emanată din zona eclesială”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si