Stoltenberg a făcut anunțul la un briefing din ajunul reuniunii liderilor NATO ce urmează să aibă loc joi, afirmând că „mă aștept ca mâine Aliații să fie de acord să ofere sprijin suplimentar (Ucrainei). Aceasta include asistență pentru securitate cibernetică, precum și echipamente pentru a ajuta la protejarea Ucrainei de amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare”, a spus el.

Citeste si: Civilii rămași în Odesa construiesc fortificaţii din saci de nisip în timp ce un băiat interpretează la tobe "It's my life". Trupa Bon Jovi a redistribuit imaginile

NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecție împotriva unor atacuri chimice

Stoltenberg a afirmat de asemenea că Moscova trebuie să renunțe la amenințările cu arme nucleare după ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit din nou despre acestea marți seara.

Citeste si: Persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni ucraineni refugiaţi vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru hrană şi cazare

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Amintim că președintele Vladimir Putin a ordonat armatei ruse pe 27 februarie să pună în stare de alertă maximă forțele de descurajare nucleară.

Rusia este forțată să renunțe la amenințarea nucleară

„Rusia trebuie să înceteze cu retorica nucleară”, a avertizat miercuri Jens Stoltenberg, făcând apel la „responsabilitate” din partea Moscovei și adăugând că orice utilizare a armelor nucleare va duce la extinderea conflictului dincolo de granițele Ucrainei.

Citeste si: Un copil din Ucraina a văzut cum tatăl lui se stinge din viață după ce a fost împușcat: „Militarii ruși au început să tragă”

„Rusia trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga un război nuclear și să înceteze cu această amenințare”, a subliniat el.

„Aliații sunt uniți în sprijinirea poporului curajos al Ucrainei.(...) Putin trebuie să încheie acest război și să participe la diplomație reală”, a mai spus Stoltenberg.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si