O navă comercială a fost bombardată sub pavilion Republica Dominicană, în apropiere de Mariupol. Nava a luat foc și se scufundă în Marea Azov. Incidentul a avut loc în timpul unui bombardament, iar nava se afla între alte docuri.

Atacul a provocat un incendiu în sala motoarelor, iar un membru al echipajelor a fost rănit.

Citeste si: Zeci de jurnaliști au fost uciși sau capturați în Ucraina. Anunțul făcut de Olena Zelenska

Armata rusă ar fi ucis și capturat zeci de jurnaliști de la începutul războiului.

Zeci de jurnaliști ucraineni au fost uciși sau capturați de armata rusă

„Zeci de jurnaliști au murit deja în Ucraina. Zeci de alți lucrători media ucraineni au fost răpiți de ocupanți. Mă înclin în fața oamenilor sârguincioși care lucrează în presă. Vă mulțumesc pentru faptele pe care le-ați adunat riscându-vă viața. Vă rugăm să rămâneți în siguranță! Nu doar pentru a vă putea continua munca, ci și pentru a trăi!”,  se arată în mesaj. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Ucraina acuză armata rusă că a minat o suprafață uriașă din teritoriul său

Ucraina afirmă că armata rusă a minat până acum peste 80.000 de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei, dintre care 62.000 de kilometri pătrați au fost minați de la declanșarea invaziei ruse.

Citeste si: Mărturiile șocante ale unui copil de șapte ani. Ce spune despre masacrul din Bucha: „Mi-a fost foarte frică”

Peste 80.000 de kilometri pătrați au fost minați de armata rusă, din spusele autorităților ucrainene.
„După primul val al agresiunii  armate ruse împotriva Ucrainei, în 2014 (data anexării ilegale de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea- n.r.), circa 16.000 de kilometri pătraţi în regiunile Lugansk şi Doneţk au fost contaminate cu mine şi explozivi de război”, a informat MAE ucrainean într-un comunicat remis presei cu ocazia marcării de către ONU a Zilei internaţionale pentru conştientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si