Ne aşteaptă o iarnă grea? ANRE: Furnizorii sunt obligaţi să constituie pentru sezonul rece o cantitate de 21,26 milioane MWh gaze naturale

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri obligaţia de constituire a stocului minim ce revine fiecărui titular de licenţă de furnizare care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienţilor finali.

Stirile Kanal D, joi 18 octombrie 2018 , 13:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu gaze naturale şi pe perioada sezonului rece, până la data de 31 octombrie 2018,  furnizorii clienţilor finali au obligaţia de a constitui, pe perioada sezonului cald, un stoc minim de 21.361.818, 260 MWh”, a informat ANRE.

Această cantitate este defalcată astfel: stocul aferent categoriei de clienţi finali casnici – 9.054.583 MWh, stocul aferent categoriei de clienţi finali producători de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei – 3.538.781 MWh, în timp ce stocul aferent categoriei de clienţi finali noncasnici este de 8.768.453 MWh.

”În vederea evitării unor posibile situaţii neprevăzute ce ar putea apărea în sezonul rece, menţionăm că această obligaţie de stoc minim este superioară celei aprobate pentru ciclul de înmagazinare 2017-2018 cu aproape 3 milioane MWh, respectiv 14,55%”, spun oficialii ANRE.

În funcţie de modificările care vor interveni în portofoliul de clienţi finali, ca urmare a schimbării furnizorului de gaze naturale în perioada 29 martie – 20 septembrie 2018, obligaţiile de stoc minim aferente fiecărui furnizor vor fi recalculate şi ajustate în mod corespunzător, în luna octombrie, fără ca valoarea totală a stocului minim naţional aprobată miercuri să fie afectată, adaugă reprezentanţii ANRE.

Te-ar putea interesa si

TAGURI
anre