Suntem singura tara din Uniunea Europeana unde in sistemul de invatamant exista cadre didactice necalificate. Adica absolventi de liceu fara nicio pregatire in domeniul in care predau. Ei ne formeaza copiii, din spatele unor catedre.

Din cei 340 de mii de profesori, in Romania exista nu mai putin de 4500 care nu au pregatire. Unii au picat testele de titularizare cu note de 1 sau 2 si totusi deschid cartea si catalogul in fata a peste 100 de mii de elevi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

S-a ajuns la aceasta situatie din cauza salariilor rusinoase din sistem, spune vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Un dascal debutant nu castiga mai mult de 1400 de lei pe luna.

VICEPRESEDINTELE FEDERATIEI SINDICATELOR LIBERE DIN INVATAMANT: “Sa te duci la un doctor necalificat, sa te opereze, sau la un judecator care nu a facut studii de specialitate sa te judece asta este crima”.

Aceasta este de fapt problema cea mai mare. Sistemul de invatamant pregateste viitorii medici sau judecatori cu astfel de cadre…fara niciun fel de pregatire! Despre aceasta situatie i-am intrebat si pe reprezentantii Ministerului Educatiei.

Pana in acest moment insa, nu am primit insa niciun raspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si