Nelu Tătaru, anunţ despre cazurile de reinfectare cu coronavirus din România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că la nivelul ţării există "câteva" cazuri de reinfectare cu coronavirus. Acestea sunt, în acest moment, studiate de specialişti.

Author: Andreea Stoica joi 03 septembrie 2020 , 13:05

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Se discută la nivelul grupurilor ştiinţifice reinfectări în contextul unor posibile tulpini noi apărute.(...) Sunt câteva cazuri care au fost declarate (în România n.r.),

dar în acest moment le studiem", a spus Nelu Tătaru.

Luna septembrie va fi una grea

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că ţara noastră este acum în cea de-a doua fază a primului val pandemic, pe un platou. Nelu Tătaru speră să poată fi menţinut acest nivel al infectărilor în condiţiile în care luna septembrie va fi una aglomerată şi grea, din cauza începerii anului şcolar, a alegerilor, dar şi a reîntoarcerii românilor din concedii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

"Suntem în cea de-a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menţinem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerate şi cu o creştere pe care preconizăm sperăm noi mică a numărului de cazuri de la o zi la alta.

(...) Ne pregătim pentru o lună destul de grea atât pentru cei care gestionăm(...), cât şi pentru cei care vor contribui la menţinerea unei stări sau a unei situaţii pe care să o putem controla", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Clipe grele pentru familia Mădălina Manole. Tatăl regretatei artiste, în stare gravă cu coronavirus

Măsti gratuite pentru persoanele defavorizate

Ministrul Sănătăţii a mai spus, referindu-se la contractul privind măştile destinate categoriilor defavorizate, că acesta este într-un proces de reevaluare, în condiţiile în care nu au fost respectate nişte tranşe.

"În acest moment, noi reevaluăm acel contract.(...) Avem la nivelul ministerului o comisie de anchetă internă pentru a vedea şi achiziţia în sine, dar şi contractul", a spus Tătaru.

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 3 septembrie 2020. Lucrurile merg din rău în mai rău

Nelu Tătaru a efectuat joi o vizită în judeţul Prahova, mergând la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în condiţiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient şi la fel şi aparatura folosită.

Citeste si: România revine la starea de urgență în iarnă? Anunț de ultim moment făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Suntem pregătiți”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si