Nelu Tătaru anunţă că există focare care afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că există două focare care afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov şi există posibilitatea ca acestea să se extindă şi la populaţie.

R.B., duminică 05 aprilie 2020 , 08:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că există focare care afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov.

Citeste si: Ordonanța Militară 7. România suspendă zborurile spre și dinspre țările aflate în zona roșie

”În măsura evoluţiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. (...) Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne aşteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”, a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre COVID-19 și tratamentul bolii care face ravagii! Doctorul din Timișoara răspunde și la întrebarea ”De ce mor oamenii din cauza noului coronavirus?”

Potrivit acestuia, ”căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone” şi se impun noi măsuri.

Ultima raportare a Institutului Naţional de Sănăate Publică în ceea ce priveşte infectarea cadrelor medicale nu menţionează, însă, niciun caz în judeţul Braşov şi doar un caz în judeţul Constanţa.

Citeste si: Atenție, români! Marea Britanie se pregătește de urgie. Coronavirus e mic copil

În potrivit INSP, în ţară erau, vineri seară, 474 e cadre medicale confirate cu coronavirus.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si