Nelu Tătaru: Până la 1 iunie, ne aşteptăm la 10.000 de cazuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, estimează că, până la 1 iunie, România va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus, iar odată cu a doua jumătate a lunii maise aşteaptă la o scădere progresivă a numărului de cazuri noi. ”Este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, spune Ministrul Sănătăţii.

R.B., duminică 05 aprilie 2020 , 08:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după  1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă seară, la Antena 3.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre COVID-19 și tratamentul bolii care face ravagii! Doctorul din Timișoara răspunde și la întrebarea ”De ce mor oamenii din cauza noului coronavirus?”

Acesta a spus că numărul îmbolnăvirilor depinde de respectarea măsurulor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de sărbători, dar şi de pregătirea sistemului medical.

Citeste si: Specialiștii italieni, adepți ai teoriei conspirației:”Coronavirusul italian este diferit de cel chinezesc. Poate a fost făcut intenționat”

România are în prezent 3.613 de cazuri de coronavirus şi 146 de decese.

Citeste si: Oficial din Sănătate, bolnav de COVID-19. El a intrat în contact cu ministrul Sănătății

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si