Nelu Tătaru explică de ce a crescut numărul de cazuri: „Este normal să avem”

Numărul mare de cazuri din ultimele zile au fost cauzate de numărul crescut de teste realizate, iar România se află pe „o ascensiune ușoară”, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Alex Dumitrescu, vineri 17 iulie 2020 , 18:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Încă suntem pe o ascensiune uşoară şi va trebui să ne obişnuim două săptămâni să gestionăm această creştere care a început în acest moment şi pe care trebuie să o punem tocmai pe fondul acestor relaxări şi acelor nerespectări de reguli”, a spus ministrul, la Antena 3.

„Este normal să avem şi un număr mai mare de confirmări”

„Avem şi un număr mai mare de teste, este normal să avem şi un număr mai mare de confirmări. Atenţia noastră se îndreaptă foarte mult spre unităţile de primiri urgenţe. Gestionarea acestor secţii de terapie intensivă şi a paturilor de terapie intensivă este în acest moment în centrul atenţiei, tocmai pentru a putea fi punctuali prezenţi acolo unde este nevoie. (…) Acum trei zile au fost cazuri când a trebuit să transferăm un pacient din Bucureşti către acea unitate mobilă ATI care se află la Spitalul din Ploieşti”, a susţinut Tătaru.

Citeste si: Orban, despre legea privind carantina și izolarea: „Le-am solicitat să pregătească baze de date”

Două mesaje

Ministrul a transmis că nu este timpul pentru relaxare, iar cetățenii trebuie să facă un efort pentru eradicarea virusului.

Citeste si: Avertismentul unui medic renumit: „O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru”

„Două mesaje. Pentru cei care s-au relaxat în acest moment să le spun că încă nu este timpul, mai trebuie să mai facem un efort ca să putem eradica şi acest prim moment pandemic. Pentru cei care nu cred, i-aş invita să vadă în acest zile cum merg lucrurile în spitalele din ţară şi să nu îşi dorească ca ce vedem noi acum în spitale să fie întâlnit şi la cei apropiaţi lor sau chiar lor personal, fiindcă într-adevăr este o boală care nu alege şi nici nu iartă”, a mai arătat ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si