EXCLUSIV: Prima reacție a lui Nelu Tătaru, după ce a fost propus ministru al Sănătății

Nelu Tătaru, secretat de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat, în exclusivitate pentru Știrile Kanal D, că va accepta funcția de ministru.

A.M.S., joi 26 martie 2020 , 11:14

Nelu Tataru - ministru sanatatii
Nelu Tataru - ministru sanatatii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Nelu Tătaru a afirmat că urmează să se întoarcă din teritoriu și că va avea o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.

  ”Voi accepta numirea”, a afirmat Nelu Tătaru, în exclusivitate pentru reporterii Știrilor Kanal D.

  Nelu Tataru - ministru sanatatii
  Nelu Tataru - ministru sanatatii

  Premierul Ludovic Orban a afirmat, într-o conferință de presă, după ce Victor Costache și-a anunțat demisia de la Ministerul Sănătății, că îl va propune președintelui ca Nelu Tătaru să preia portofoliu de la Sănătate.

  Citeste si: Ludovic Orban: ”Am luat act de demisia ministrului Sănătății. Îi voi propune președintelui Iohannis numirea lui Nelu Tătaru”

  ”Domnul Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, din motive profesionale şi personale. Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă şi am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret demisia, dar o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune domnului preşedinte pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul Nelu Tătaru”, a declarat Orban.

  El a precizat că Tătaru face parte din echipa de la MS, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus, stabileşte foarte bine strategiile şi planul de măsuri. ”L-am informat asupra intenţiei mele, urmând să revină în Bucureşti”, a precizat premierul.

  Citeste si: Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia

  ” Rămânem concentraţi pe toate obiectivele stabilite: creşterea vitezei de derulare a anchetelor, întărirea DSP-urilor, respectarea regulilor de carantină şi izolare, efectuarea tuturor operaţiunilor la timp”, a dat asigurări prim-ministrul.

  ”Urmărim creşterea capacităţii de diagnosticare: INSP, în baza recomandărilor venite de la CE, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind priorităţile de diagnosticare - aplicăm aceste reguli care sunt stabilite de INSP. Urmărim apărarea spitalelor, procurarea de urgenţă a materialelor necesare pentru a asigura protecţia personalului, indiferent în subordinea cui sunt. Avem prioritate zero achiziţia de materiale necesare pentru a proteja angajaţii şi pacienţii din spitale”, a precizat şeful Executivului.

  Citeste si: A fost descoperită o nouă metodă de detectare a coronavirusului. Despre ce este vorba

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si