Prezent la o întâlnire cu directorii spitalelor din Brașov, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se așteaptă o creștere a numărului de cazuri în județ, dar situația va putea fi depășită dacă va exista și „o preluare a responsabilității din partea agenților economici”.

„Pe viitor, pot vorbi de un Braşov care gestionează – ca şi prognoză să spunem pe următoarele două săptămâni – un număr crescând de cazuri, dar numai în măsura în care va exista şi o preluare a responsabilităţii din partea agenţilor economici”, a spus ministrul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ministrul a subliniat că Brașovul „a fost şi rămâne un centru medical de elită”, iar numărul crescut de cazuri de coronavirus a fost gestioat bine.

Apel către agenții economici

Doar adaptabilitatea şi efortul unui corp medical, împreună cu implicarea autorităţilor locale şi de decizie, a putut face ca gestionarea acestui moment să se situeze în limite normale şi speranţa că, în perioada următoare, cu suport legislativ, vom avea succes şi perioada critică de acum o să o redresăm în următoarea perioadă. Tot ce a însemnat pandemie, la unităţile medicale din judeţul Braşov, a însemnat o gestionare atentă.

Chiar dacă unii vor pune numărul mare de cazuri confirmate pe seama unui deficit de depistare, internare, ţin să menţionez că un număr mare de cazuri înseamnă şi un număr foarte de mare de testări şi ţin să felicit agenţii economici care au iniţiat această testare la nivelul angajaţilor”, a spus ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si