”Îndemn toate guvernele să se alăture efortului vital pentru a face faţă Iranului”, a îndemnat Netanyahu în deschiderea comemorăriilor a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz.

”Nu poate avea loc alt Holocaust”, a adăugat el.

Citeste si: Trei americani morţi în Australia, în prăbuşirea unui avion bombardier cu apă

”Israelul trebuie să facă tot ceea ce-i stă în putere pentru a se apăra”, a continuat Netanyahu, care a salutat sancţunile americane impuse ”tiranilor de la Teheran”.

Aproximativ 40 de lideri străini se află la Ierusalim pentru a comemora joi elibearea lagărului nazist Auschwitz. În programul comemorărilor se află lupta împotriva antisemitismului în Occident şi dosarul iranian.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Netanyahu consideră că ameninţarea nazistă de ordinioară are în prezent un nume nou- Iran, întrucât Republica islamică ameninţă prin programele sale nuclear şi balistic, apreciază el, însăşi existenţa statului evreu.

Citeste si: Trump îi cere ayatolahului Ali Khamenei să fie atent "foarte atent la cuvintele sale"

Teheranul dezminte categoric faptul că vrea să se doteze cu un program nuclear în scop militar.

Israelul, care s-a opus Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, îi îndeamnă pe europeni să se alinieze Statelor Unite, care s-au retras în mai 2018 din acord şi au restabilit şi înăsprit sancţiunile impuse Teheranului.

Problema iraniană s-a aflat miercuri pe agenda unei întâlniri între preşedintele francez Emmanuel Macron şi Benjamin Netanyahu, care a îndemnat Parisul să impună sancţiuni Teheranului, la fel ca Statele Unite.

Citeste si: Al Trelea Război Mondial începe în 2020! Profeţiile lui Nostradamus

Netanyahu l-a lăudat joi pe Macron pentru că a declarat că ”antisionismul, atunci când înseamnă negarea existenţei Israelului ca stat, este antisemitism”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si