"Având în vedere evoluția situației pandemice, am discutat și am spus public că urmează să desfășurăm o analiză după data de 15 februarie, la nivelul Ministerului Sănătății și al celorlalte instituții implicate în gestionarea crizei pandemice. Aceste evaluări au avut loc. 

,,În ceea ce privește valul 5 am intrat pe o linie descendentă''

Este foarte clar în momentul de față că în momentul de față, în ceea ce privește valul 5 am intrat pe o linie descendentă.

Am discutat cu ministrul Alexandru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ținând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele hotărârii de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete.

Citeste si: VIDEO| Până la sărbătorile de Paște, România ar putea scăpa de aproape toate restricțiile

Nicolae Ciucă, despre relaxarea măsurilor de restricție:,, Este clar că valul 5 e pe linie descendentă''

Nicolae Ciucă, despre relaxarea măsurilor de restricție:,, Este clar că valul 5 e pe linie descendentă''

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătății are în vedere doi indicatori decisivi în ridicarea restricțiilor

Premierul Nicolae Ciucă a declarat faptul că pentru ridicarea restricțiilor Ministerul Sănătății are în vedere doi indicatori pe care îi urmărește cu atenție și care vor fi decisivi în ridicarea restricțiilor.

„Sigur există foarte multe așteptări din partea populației, ieri, am avut un număr de 14.000 de infectări, avem în continuare peste 1.000

de oameni la ATI, dar așa cum am înțeles de la domnul ministru există speranța ca în perioada următoare această tendință să fie în continuare descrescătoare ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să-l avem în vedere la nivel guvernamental”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

La începutul lunii februarie, Premierul Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila spuneau că vor face o analiză în jurul datei de 15 februarie.

Dacă situația o permitea, era posibilă ridicarea unor restricții. Din cauza numărului ridicat de decese și al pacienților internați la ATI, relaxarea a fost amânată.

Citeste si: Revenirea la normalitate ar putea atrage probleme. Care sunt măsurile care ar putea fi ridicate odată cu starea de alertă?

 

 

Sursa: Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si