Nicolae Ciucă: În România au rămas 46.435 de refugiați ucraineni

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în cadrul unei şedinţe de Guvern, că din totalul de 118.461 refugiaţi din Ucraina care au ajuns în România, au rămas în ţară 46.435 de persoane.

Author: Laura Macovei miercuri 02 martie 2022 , 12:20

Nicolae Ciucă: În România au rămas 46.435 de refugiați ucraineni

Nicolae Ciucă: În România au rămas 46.435 de refugiați ucraineni

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a mai spus că în total, până la ora 8.00 în această dimineaţă, au intrat în România 118.461

de refugiaţi ucraineni.

Dintre aceştia, 70.026 au părăsit teritoriul României, au rămas în ţară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din numărul total al cetăţenilor care au intrat pe teritoriul României. De asemenea, este important de precizat că 1.070 cetăţeni au solicitat azil, iar dintre aceştia, 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră ”, a declarat prim-ministrul.  

18.000 de refugiați sunt minori

Premierul a mai spus că ”din cifra totală de cetăţeni ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori”. 

Citeste si: România se mobilizează pentru a-i ajuta pe ucraineni. Un nou transport cu ajutoare a plecat astăzi spre Ucraina

Este foarte important ca activitatea care se desfăşoară la nivelul Guvernului să poată fi coordonată cu activitatea desfăşurată la nivelul autorităţilor locale”, a mai spus Nicolae Ciucă, precizând că, împreună cu MAE, se află în legătură permanentă cu Ambasada Ucrainei la Bucureşti, pentru a putea avea datele legate de trasabilitatea şi prezenţa pe teritoriul României a cetăţenilor ucraineni. 

Activarea mecanismelor de finanţare ale Uniunii Europene

Premierul a afirmat că a discutat despre activarea mecanismelor de finanţare ale Uniunii Europene, atât pe fondurile care sunt prevăzute pe migraţie, cât şi cele prevăzute pentru protecţie civilă. 

Citeste si: Cum se pregătește România pentru un eventual război cu Rusia

”Demersurile au fost iniţiate la nivelul MAI şi al Secretariatului General al Guvernului ”, a spus el. 

Ciucă a mai arătat că a avut discuţii şi sunt ţări UE care îşi oferă sprijinul pentru a gestiona cât mai bine şi mai coerent activitatea atât la graniţă cât şi în interior, în ceea ce priveşte logistica şi resursa umană necesare pentru acest flux de refugiaţi care creşte de la o zi la alta. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si