„Nu este deloc un privilegiu să ocupi această funcţie. Este o onoare şi o mare responsabiliatte pentru ceea ce ne-am asumat să facem”, a declarat Ciucă, la ieşirea din sala în care avut loc Congresul.

„Vreau să precizez că mă bazez foarte mult pe coeziunea PNL(...) Cel mai mult mă bazez pe oamenii PNL care vor fi alături de noi pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele asumate.

Principalul este de a reda unitatea partidului, de a asigura stabilitatea lui(...) să putem să face o Românie puternică, aşa cum ne dorim toţi”, a mai afirmat noul preşedinte al liberalilor.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă: "Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie pedepsite"

PNL „va trece să se ocupe de problemele legate de guvernare”, a adăugat Ciucă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În urma numărării voturilor de la Congresul Extraordinar al PNL, Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al partidului, cu 1.060

voturi.

Acesta a mulţumit, de pe scena Congresului, tuturor şi pentru vot şi pentru participarea la Congres.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă: "Avem nevoie de apărare mai puternică și de descurajarea Rusiei"

„Mulţumesc celor care au venit astăzi, în ziua de Florii, celorlalţi care au venit de pe întreg cuprinsul ţării, diasporei vreau să îi mulţumesc foarte mult şi m-aş buucra să fie la fel de uniţi şi la fel de dinamici cum au fost astăzi şi să arate lumii că PNL, că România are spirit, are voinţă, are potenţial,

are capacitate, are resursă umană să nu ne fie teamă că nu putem să ne angajăm la orice efort şi la orice obiectiv pe care ni-l propunem împreună cu tot ceea ce înseamnă valorile UE şi în care valorile noastre naţionale să poată îşi poată facă simţită relevanţa.
Mulţumesc tinerilor, pentru că am văzut mulţi tineri astăzi şi am stat de vorbă cu ei. Practic tot ceea ce facem noi astăzi le este destinat. Rostul nostru şi direcţia noastră de care am vorbit astăzi în susţinerea moţiunii nu sunt pentru noi, sunt pentru ei. Ei trebuie să fie cei care se vor mândri că au preluat de la noi o ţară stabilă şi o ţară puternică şi le spunem de acum că au datoria să o ducă mai departe mai bine dect am făcut-o noi ”, a declarat Ciucă.

„Vă îndemn să ne întoarcem fiecare acolo unde ne desfăşurăm activitatea, să ne apucăm serios de muncă şi să nu uităm niciodată că în centrul programului de guvernare, în centrul moţiunii de astăzi este cetăţeanul român”, a adăugat acesta.

Ciucă a fost întrebat dacă va demisiona în cazul în care se va dovedi că a plagiat

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, faptul că nu a plagiat şi a precizat că în prezent trebuie lăsate instituţiile să îşi prezinte concluziile pe acest subiect, iar în funcţie de rezultatul anunţat va lua o decizie “în conformitate cu princiipile de onoare şi de demnitate”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, duminică, la finalul Congresului PNL, dacă ia în calcul să se retragă de la conducerea partidului şi din funcţia de premier, dacă Parchetul General va decide că a plagiat.

Nicolae Ciucă ales preşedinte al PNL

Declarații Nicolae Ciucă.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin în vacanță: „E mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de angajații unui hotel: "Nu știu cine te consideră pe tine vedetă, tatăl tău a fost, eu de tine n-am auzit până ieri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Guvernul se pregătește de remanieri. Lista miniștrilor care ar putea să fie schimbați

„Mai întâi de toate nu am plagiat. Mi-am terminat teza între anii 1988 – 2011. Am susţinut-o în anul 2003 pentru că în 2002 am fost în misiune în teatrul de operaţii, iar în momentul de faţă lăsăm instituţiile să îşi prezinte concluziile asupra acestui subiect după care voi lua o decizia. Am onoarea şi demnitatea să pot să iau o decizia în acest sens”, a explicat Ciucă.

Întrebat dacă ia în calcul demisia dacă se va dovedi că a plagiat, el răspuns: „În acel moment voi lua decizia în conformitate cu princiipile mele de onoare şi de demnitate”.

Citeste si: Nicolae Ciucă: "Sute de facturi au fost introduse în sistem în prima zi de aplicare opțională e-Factura"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si