Nicuşor Dan: Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor

Candidatul unic al dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, critică demersurile actualului primar general, Gabriela Firea, legate de redeschiderea teatrelor, el afirmând că un primar responsabil ar fi făcut din timp demersuri pentru reluarea spectacolelor, mai întâi în aer liber şi ulterior în spaţiile închise.

Author: M.A. sâmbătă 13 iunie 2020 , 17:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nicuşor Dan o critică, într-o postare pe Facebook, pe Gabriela Firea pentru lipsa spaţiilor de spectacole amenajate în aer liber. Candidatul unic al dreptei susţine că actualul primar general al Capitalei „caută scandalul şi victimizarea”

„Gabriela Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise.

Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spaţiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din Bucureşti şi-ar fi început activitatea”, arată Nicuşor  Dan într-o postare făcută sâmbătă pe pagina de socializare.

Citeste si: Gabriela Firea, după ce a anunţat deschiderea teatrelor: Cică nu e bine! Între o sală de teatru şi una de păcănele e o diferenţă!

Primăria Bucureşti a anunţat că, din 15 iunie, se redeschid teatrele şi instituţiile publice de spectacol, urmând a fi respectate toate măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

Ulterior anunţului, Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă, că organizarea spectacolelor în spaţii închise este momentan interzisă, iar primarul general nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare. 

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică: 275 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

”Descurajăm astfel de iniţiative care riscă să pună în pericol viaţa şi sănătatea comunităţilor locale, fiind pasibile de sancţiuni contravenţionale sau penale”, au transmis autorităţile, care fac apel la managerii instituţiilor de cultură să manifeste responsabilitate.

Gabriela Firea a reacţionat, la rândul său, la anunţul Grupului de Comunicare Strategică, printr-un mesaj ironic postat pe Facebook. 

Citeste si: Teste Română Evaluare Naţională 2020: Modele, subiecte şi barem

”Într-adevăr, între o sală de teatru şi una de păcănele e o diferenţă! Parcă şi virusul e mai cu...talent! La teatru! La păcănele trece neobservat, drăguţul de el!! Să ne ducem după «fentă»?”, a scris Firea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si