Noaptea de Sanziene este inconjurata de o aura de mister si magie, fiind favorabila vrajilor si descantecelor de dragoste. Tinerele care isi pun sub perna flori de sanziene isi vor visa uristul. Vei avea noroc in dragoste daca iti vei unge corpul cu roua culeasă in zori (numită şi apa de stele).

In zonele urbane, s-a perpetuat un alt ritual de aflare a ursitului.

Dacă vrei să afli numele celui cu care te vei mărita, umple un vas cu apă şi aprinde o lumânare roşie. Apoi, toarnă in vas 23 de picături de ceară de la lumânarea aprinsă şi aşteaptă să se strângă pe margine. Prima literă care se formează este iniţiala celui care urmează să-ţi fie alături o viaţă intreagă, relateaza realitatea.net.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani- wowbiz.ro

Tradiţia mai spune că atunci când doi tineri se iubesc şi vor să nu se mai despartă in veci, trebuie să facă baie-n mare, in noaptea de Sânziene, şi dragostea lor va fi veşnică.

Ziua de Sanziene este una sfanta. Nimeni nu lucreaza in aceasta zi. Daca oamenii nu le sarbatoresc Sanzienele se vor supara si oo vot pedepsi. De asemenea, cine nu respectă Drăgaica poate avea parte de multe nenorociri: cel care spală, coase sau mătură in acea zi poate muri fulgerat.

Sărbătoarea Sânzienelor este, in tradiţia populară, un prilej de a sărbători soarele şi muncile agricole specifice verii. In multe zone din ţară, se aprind noaptea focuri pe dealuri. In unele sate, oamenii umblă cu făcliile aprinse, inconjurând casa, ogoarele, grajdurile.

Totodata, aceasta zi este considerată a fi şi momentul cel mai bun, la mijlocul verii, pentru culegerea plantelor de leac, dar şi de descântec. Astfel, in Noaptea de Sânziene, femeile merg să culeagă flori şi ierburi, care vor fi folosite contra bolilor şi altor rele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si