Curg acuzatiile la adresa medicului Gheorghe Burnei. La doar doua zile de la arestarea renumitului chirurg, un tanar in varsta de 24 de ani sustine ca risca sa ramana fara un picior.

BOGDAN RACHIERU: A zis ca nu ma mai opereaza, sa caut in alta parte si el stia foarte sigur ca in Romania nu mai stie nimeni s-o faca si ca nu se baga nimeni.

Bogdan a fost operat de doua ori la clinica de ortopedie a spitalului Marie Curie.

Acum se pregateste pentru o a treia operatie, dar in Italia. A ajuns pentru prima oara pe masa de operatie in 2010, cand abia implinise 18 ani.

BOGDAN RACHIERU: La trei zile dupa ce m-a vazut, mi-a facut o biopsie si s-a dovedit ca este cancer. Nu am avut nicio problema, s-a inchis operatia

Trei ani mai tarziu, tanarul a fost supus unei a doua interventii chirurgicale pentru ca proteza montata de Gheorghe Burnei a cedat.

BOGDAN RACHIERU: Nu mi-a spus din ce este facuta proteza, ce termen de valabilitate are, daca rezista, daca e pe viata.

DELIA RACHIERU, bunica lui Bogdan: Mama, sa stau doi ani de zile intr-un picior, nu e usor

Bogdan spune ca la nici un an de la a doua operatie, proteza s-a rupt din nou. Numai ca de aceasta data, sustine tanarul, medicul a refuzat sa-l mai opereze.


BOGDAN RACHIERU: O sa depun si o plangere pentru ca nu mi se pare normal sa lasi un om asa.

Tanarul si-a pus acum toate sperantele in medicii italieni. Are nevoie insa de 80 de mii de euro si nimeni nu-i mai poate garanta ca ii salveaza piciorul.

Avocatul medicului sustine ca la dosar nu exista acuzatii legate de folosirea unor dispozitive neautorizate si nici despre posibile experimente realizate de chirurg.


ELIZA ENE-CORBEANU, avocat prof. Gheorghe Burnei: Materialele acelea se foloseau undeva inainte de anii 2000. Deci, nu putem vorbi ca in acest moment s-ar fi folosit la spitalul Marie Curie oase de vita sau echipamente medicale neomologate. Un chirurg nu face experimente, pentru ca acei copii nu sunt cobai. Ca s-au folosit tratamente sau metode experimentale are cu totul alta conotatie si pana la urma medicina presupune si asa ceva.

Medicul este acuzat de luare de mita si se afla in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Anchetatorii au perchezitionat simbata atat casa cat si biroul de la spital.

Roman Marchitan este chirurg ortoped, iar de 6 ani lucreaza la spitalul Marmande din Franta. Medicul, care i-a fost rezident in urma cu 10 ani cunoscutului profesor a trimis o scrisoare catre redactia Casa Jurnalistului in care spune ca....

"Burnei era obsedat sa inventeze ceva. Orice. Sa stiti ca o parte din premierele mondiale reclamate de Burnei nu erau neaparat experimente umane, ci doar tehnici chirurgicale copiate si apropriate."

Multi rezidenti stiau ce se intampla in sectia de ortopedie, sustine fostul rezident.

"Credeti ca un medic sau un rezident ar fi putut depune o sesizare în afara unui context suicidar?(...)
Stiti ce i se întâmpla unui rezident de ortopedie pediatrica dezavuat de Burnei? Nu termina niciodata rezidentiatul de ortopedie pediatrica."

Contact de Stirile Kanal D medicul din Franta nu a dorit sa mai faca alte comentarii.

ELIZA ENE-CORBEANU, avocat prof. Gheorghe Burnei: Lucrul care il doare cel mai tare este ca momentan nu are voie sa se intoarca la spital. Sunt multi copii ce trebuia sa fie operati in zilele aste, in saptamanile si lunile ce urmeaza.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si