SUA trimite Ucrainei arme, bani și provizii

Președintele american Joe Biden a anunțat luni noaptea, printr-un mesaj, faptul că Washington va ajuta Ucraina cu arme, bani și provizii.

Author: Laura Macovei marți 15 martie 2022 , 08:49

Noi ajutoare pentru Ucraina vin chiar din.. SUA! Joe Biden va trimite arme împotriva invaziei ruse

Noi ajutoare pentru Ucraina vin chiar din.. SUA! Joe Biden va trimite arme împotriva invaziei ruse

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva invaziei forțelor ruse. Vom timite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor.

Vom primi refugiați ucraineni cu brațele deschise ”, a transmis Joe Biden pe pagina oficială de Facebook a președinției.

Statele Unite au trimis numeroase transporturi de arme către Ucraina, dar au precizat că nu vor participa cu trupe militare și, de asemenea, au respins orice idee de a institui o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. 

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, în viziunea administrației americane, ar fi începutul celui de-al treilea Război Mondial.

13,6 miliarde de dolari pentru ucraineni

Senatul Statelor Unite a votat joia trecută un pachet bugetar de 1,5 trilioane de dolari pentru executivul american, în care sunt incluse și 13,6 miliarde de dolari ce urmează să ajungă în Ucraina ca sprijin financiar pentru această țară.

Citeste si: Un militar român a murit în Kosovo. Subofițerul Gabi-Victor Roman acuzase stări de rău și amețeli

Războiul continuă deja de mai bine de două săptămâni în Ucraina. 

Sirenele răsună în capitala Ucrainei, la Odesa, Uman şi Hmelniţki

Războiul dintre Rusia și Ucraina nu se oprește aici. Este a 20-a zi de război între cele două țări. În această dimineață, explozii puternice s-au auzit la Kiev, iar o clădire rezidențială a fost surprinsă în flăcări.

Citeste si: Vladimir Putin, schimbare de plan: "Nu mai vrea să schimbe regimul de la Kiev"

  Mai multe explozii  au fost semnalate la Kiev. Potrivit bbc.com, sirenele răsună la Kiev, Odesa, Uman şi în regiunea Hmelniţki.

La Kiev, o clădire rezidenţială este în flăcări, după exploziile semnalate. Nu se ştie dacă există victime.

Deși au existat mai multe runde de negocieri de pace, cei doi președinți (Vladimir Putin și Volodimir Zelenski) nu au luat o decizie. Negocierile de ieri s-au amânat pentru astăzi. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si