Noi controverse privind originea COVID-19: Cum a început, de fapt, pandemia?

Consilierul pe probleme de sănătate al Casei Albe, Anthony Fauci, cere Chinei dosarele medicale ale celor 3 cercetători de la laboratorul din Wuhan care s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019, având simptome similare Covid-19. În schimb, China acuză americanii că politizează originea coronavirusului fără a avea nicio probă.

Author: Andreea Stoica duminică 06 iunie 2021 , 10:56

Consilierul pe probleme de sănătate al Casei Albe, Anthony Fauci
Consilierul pe probleme de sănătate al Casei Albe, Anthony Fauci
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La un an şi jumătate de la apariţia noului coronavirus, omenirea nu a aflat încă modul prin care acesta a ajuns la om. Fosta administraţie americană a acuzat China că nu spune adevărul şi că virusul ar fi scăpat din laboratorul din Wuhan, dar Beijingul a negat tot timpul această variantă.

Noua administraţie de la Washington pare să se îndrepte tot către laboratorul din Wuhan, locul din care crede că a început totul.

Citeste si: Când scăpăm de pandemie? Iată care sunt previziunile specialiștilor OMS

Originea pandemiei de COVID-19

Oficialul american crede că, dacă lumea ar avea acces la înregistrările medicale ale celor 3 cercetători, ar putea înţelege mai bine originile acestei pandemii. Americanii încearcă să facă legătura dintre cei 6 mineri care s-au îmbolnăvit în urmă cu 9 ani după ce au intrat într-o peşteră plină cu lilieci şi cercetările ulterioare chinezilor asupra noului coronavirus. Acum lipseşte o verigă din lanţul transmisiei către om, iar dacă ar fi fost scăpat neintenţionat din laborator, atunci am avea explicaţiile privind originea virusului.

Consilierul pe probleme de sănătate al Casei Albe, Anthony Fauci
Consilierul pe probleme de sănătate al Casei Albe, Anthony Fauci

Citeste si: Răsturnare de situație. Teoria virusului SARS-CoV-2 creat într-un laborator din Wuhan, tot mai credibilă

Pe de altă parte, chinezii au replicat prin raportul OMS, care spune că cel mai probabil, noul coronavirus a evoluat în mod natural către om.

În urmă cu o săptămână, preşedintele american a cerut serviciilor de informaţii un raport complet care să lămurească originea SARS COV 2, responsabil pentru moartea a aproape 4 milioane de oameni.

Citeste si: Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite și la nouă luni de la infectare, spune Anthony Fauci


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si