Noi decizii anunțate de Ministerul Educației: Program de recuperare a materiei predate în timpul şcolii online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării online, urmând a se face, timp de 16 săptămâni, cel puţin cinci ore săptămânal.

Author: Mircea Pop sâmbătă 23 ianuarie 2021 , 10:18

Noi decizii anunțate de Ministerul Educației: Program de recuperare a materiei predate în timpul şcolii online
Noi decizii anunțate de Ministerul Educației: Program de recuperare a materiei predate în timpul şcolii online
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari.

În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată- şi există zone în care va trebui  să continuăm- şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

În acest context, Cîmpeanu a anunţat că pentru cei 65.000 de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru  s-au luat măsuri pentru prevenirea acestei situaţii. 

Măsuri anunțate de Ministerul Educației

”Din punct de vedere organizatoric, am luat două măsuri: extinderea cu până la opt săptămâni a perioadei în care unui elev i se poate încheia situaţia şcolară din momentul revenirii în şcoală şi a doua măsură este aceea de micşorare până la două note pentru încheierea situaţiei şcolare. În mod normal, Regulamentul de organizare şi funcţionare prevede un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline”, a explicat ministrul Educaţiei. 

Citeste si: Vacanța intersemestrială 2021: Când se întorc elevii la școală

Acesta a precizat că acestea sunt măsuri de sprijin pentru cei aflaţi în această situaţie, dar nu reprezintă o rezolvare a problemelor, soluţia fiind aşa-numitele ore remediale, în care să fie recuperat materia pierdută. 

Aceste ore se adresează nu doar celor 65.000 de elevi ci şi altora

”Numărul este mult mai mare. Am estimat  un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadre didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru ce care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a menţionat ministrul. 

Citeste si: Evaluarea Națională 2021: vezi modelele de subiecte la Limba și literatura română


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si