Noi declaratii in scandalul de la Spitalul Colentina. Ce spune noul manager despre acuzatiile aduse de medicul neurochirurg

"Binele pacientului reprezinta o lozinca!" Asta sustine un neurochirurg de la spitalul Colentina. Medicul acuza conducerea spitalului ca ii condamna la moarte pe doi pacienti din cauza lipsei de personal si a refuzului de a plati orele suplimentare. De cealalta parte, noul manager al spitalului se apara si spune ca este ilegala plata suplimentara a personalului medical.

Author: V.P. Webeditor: C.I.P. duminică 12 februarie 2017 , 19:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

IONUT GOBEJ, MEDIC NEUROCHIRURG:
"Din ianuarie, personalul ATI a fost redus numeric(...) iar orele suplimentare nu au mai fost platite.Aceste actiuni ale doamnei manager au dus la imposibilitatea realizarii de interventii neurochirurgicale dupa ora 15. Sectiei de neurochirurgie s-au adresat doi pacienti cu patologie tumorala benigna, insa cu o situatie clinica deosebit de grava. Problema a aparut pentru ca timpul operator mediu pentru fiecare pacient este de 12 ore, astfel neputandu-se efectua interventiile pana la ora 15, pacientii fiind condamnati la moarte.
"

DR GOBEJ: "Incepand din ianuarie 2017 este imposibila desfasurarea activitatii pentru ca nu mai sunt platite ore suplimentare...Exista pacienti care necesita operatii lungi, de peste 12 ore in cazurile date exemple care nu pot beneficia de tratament in astfel de conditii si orar"

Neuchirurgul si-a varsat of-ul pe pagina de socializare. In numai cateva ore postarea sa a fost distribuita de 16 mii de internauti. Medicul cere demisia noului manager a spitalului Colentina. Motivul ar fi lipsa personalului medical, dar si refuzul de a plati orele suplimentare. Iar sanatatea pacientilor ar fi grav afectata.

De celalta parte managerul spitalului, doctorita Silvi Ifrim sustine ca la sectia de neurochirurgie plata orelor suplimentare se facea ilegal.

SILVI IFRIM:" medicii, asistentele care fac ore suplimentare, raman peste program, pana la urma cum sunt recompensati? Cu bani sau prin ore libere? Prin zile libere sunt compensati.

Cei din ATI au luat bani. Desi nu este legal.

Medicul are insa o opinie transanta.

DR GOBEJ: "Doamna manager spunea ca plata acestor ore suplimentare, ar fi ilegala. Doamna eu nu sunt jurist, sunt neurochirurg eu stiu sa consult pacienti, aceasta intrebare trebuie pusa managerului care a reusit sa plateasca aceste ore suplimnetare"

IONUT GOBEJ, MEDIC NEUROCHIRURG:
" Cer demisia de urgenta a doamnei manager Si inlocuirea ei cu o persoana competenta, capabila sa rezolve probleme in interesul pacientilor."

Si

totusi managerul sustine ca ar avea documente care atesta plati ilegale de ore suplimentare.

SILVI IFRIM: "oamenii care munceau peste program in alte sectii nu au luat un banut si ceilalti au beneficiat la greu de sume mari. E vorba de 1700, 1900, 200, 2500 de lei. deci eu am documentele astea"

Cat despre situatia celor doi pacienti care urmeaza sa fie operati, urmeaza sa se stabileasca un program si un necesar de personal.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si