"In ceea ce priveste situatia din Burkina Faso, noi mentinem in continuare activa Celula de criza care se ocupa de aceasta tema si suntem intr-un contact foarte strans cu autoritatile din Mali. Am avut si o vizita cu ministrul de Externe din Burkina Faso. in continuare, mergem pe ideea de a gasi o solutie de aducere a lui in tara. Din pacate, situatia e putin cam complicata. E vorba de rapitori care cer si o anume contributie financiara, lucru pe care noi nu putem, legal, sa il facem”, a declarat Melescanu.

El a spus ca a avut recent o discutie, la Londra, cu Frank Timis, al carui angajat era romanul rapit si ca spera, prin intermediul unor societati care l-au angajat, prin intermediul unor firme de asigurari, sa se gaseasca o solutie pentru eliberarea lui.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Iulian Ghergut, responsabil cu securitatea minei de mangan din Tambao, situata in provincia Oudalan, in apropierea frontierelor cu Mali si Niger, a fost rapit in 4 aprilie 2015 de cinci persoane inarmate, care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare. Rapirea cetateanului roman a fost revendicata de gruparea jihadista salafista Al-Mourabitoune. in august 2015, gruparea terorista a publicat o inregistrare video cu cetateanul roman rapit, in care acesta face apel la autoritati sa negocieze eliberarea sa.

De asemenea, jihadistii al-Qaeda din Mali au dat publicitatii pe 2 iulie 2017 o inregistrare cu sase ostatici straini, printre care se numara si romanul Iulian Ghergut. Ostaticii sunt prezentanti de rand de catre un narator, care sustinea ca nu au existat pana in acest moment negocieri pentru eliberarea lor. La sfarsitul inregistrarii, vocea naratorului se adreseaza familiilor celor rapiti si sustine ca nu au inceput pana acum negocieri reale, dar apoi mentioneaza ca negocierile continua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si