Vești bune în România. Noi doze de vaccin Pfizer sosesc luni

Autoritățile au anunțat că alte 511.290 de doze vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, luni 19 aprilie. Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că serurile sunt trasnportate în condiții de siguranță.

Georgiana Balaban, duminică 18 aprilie 2021 , 17:21

 Noi doze de vaccin Pfizer românia
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, luni, va sosi în ţară o nouă tranşă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, însumând 511.290 de doze.

Conform specialiștilor, dozele vor fi livrate pe cale aeriană, iar transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Citeste si: Anunț de la Comitetul de coordonare a vaccinării. Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate

Serurile Pfizer sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Lupta împotriva Sars-Cov-2 continuă

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 146.250 doze;

Centrul Regional de Depozitare Braşov: 64.350 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 74.880 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 54.990 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 50.310 doze.

Citeste si: Șeful Pfizer: Un scenariu probabil este să ne vaccinăm și cu a treia doză

 Noi doze de vaccin Pfizer românia
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

România a primit, în total, 3.886.019

doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Citeste si: Angela Merkel se vaccinează vineri cu AstraZeneca

Asistenții vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Citeste si: Cum explica medicii moartea pacientei din Cluj depistata cu COVID-19, desi fusese vaccinata cu ambele doze!

Citeste si: Vaccinarea în România! Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Final dramatic in jocul de comunicare la Survivor Romania 2021! Ce echipa a castigat... Final dramatic in jocul de comunicare la Survivor Romania 2021! Ce echipa a castigat premiul fabulos!
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si