Putin i-a cerut lui Medvedev sa ”formeze si conduca o comisie guvernamentala insarcinata cu ancheta asupra parbusirii (aeronavei de tip) Tu-154 la Soci (sud)”, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat.

De asemenea, seful statului rus a transmis ”cele mai profunde condoleante” rudelor victimelor, in mare parte muzicieni din corul Armatei Rosii, care urmau sa sarbatoreasca Anul Nou impreuna cu militari rusi stationati in SIria.
Tupolevul a decolat la ora locala 5.40

(4.40) din orasul Adler, situat la sud de statiunea balneara Soci, la Marea Neagra, intr-un zbor regulat, catre baza aeriana rusa de la Hmeimim, in apropiere de Latakia, in nord-vestul Siriei, potrivit Ministerul Apararii, citat de agentii de presa locale.

Potrivit serviciilor ruse insarcinate cu investigatiile, care au deschis o ancheta cu scopul de a scoate la lumina eventuale incalcari ale reglementarilor cu privire la transportul aerian, aeronava a facut o escala la Soci pentru a fi realimentata cu kerosen.

Echipe de salvare au gasit primul corp, la sase kilometri de litoralul statiunii Soci, a declarat pentru aceste agentii un purtator de cuvânt al Ministerului Apararii Igor Konasenkov.

Avionul transporta 84 de pasageri si opt membri ai echipajului, a precizat ministerul, potrivit caruia echipe de salvare au fost trimise in zona pentru a incerca sa gaseasca aeronava. Ei se duceau in Siria sa participe la evenimente de Anul Nou la baza aeriana de la Hmeimim.

”Fragmente ale avionului Tu-154 al Ministerului rus al Apararii au fost gasite la 1,5 kilometri de litoralul orasului Soci, la o adâncime de 50 pâna la 70 de metri”, potrivit ministerului.

Lista pasagerilor a fost publicata de minister, iar pe ea se afla 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov- cunoscut in turneele in strainatate sub numele de corul Armatei Rosii, opt militari, inclusiv directorul Ansamblului Valeri Hakilov, opt membri ai echipajului, noua jurnalisti, doi functionari civili de rang inalt si conducatoarea unei organizatii de caritate respectate in Rusia, Elizaveta Glinka.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Glinka, cunoscuta marelui publicul ca ”Doctor Liza”, transporta medicamente pentru Spitalul Universitar din Latakia, a precizat directorul Consiliului pentru Drepturile Omului de la Kremlin Mihail Fedotov, intr-o declaratie citata de Interfax. ”Am sperat la un miracol pâna la capat”, a declarat el, amintind ca ea era ”iubita de toti”.

Posturile publice Pervii Kanal, NTV si Zvezda au anuntat ca aveau fiecare câte trei angajati la bordul avionului.
Dmitri Peskov, un purtator de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru agentiile ruse de presa ca presedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre situatie si ca era tinut la curent cu evolutia cautarilor.

”PREA DEVREME”

”Este prea devreme sa spunem ceva. Presedintele asteapta ca situatia sa se clarifice”, a declarat Peskov, citat de agentiile ruse. El a adaugat ca Putin se afla in contact constant cu ministrul rus al Apararii Serghei soigu.

O ancheta penala a fost deschisa, care sa stabileasca daca eventuale incalcari ale reglementarilor in domeniul securitatii aeriene se afla la baza accidentului, a anuntat Comitetul de ancheta, organismul rus insarcinat cu principalele dosare.

Anchetatori interogau personalul tehnic insarcinat sa pregateasca decolarea aeronavei, a precizat aceeasi sursa.
Ministerul Apararii a trimis la fata locului o comisie condusa de un adjunct al ministrului, Pavel Popov, potrivit purtatorului de cuvânt al institutiei.

Mai multe avioane de tip Tu-154, o aeronava de conceptie sovietica, au fost implicate in accidente in trecut.
In aprilie 2010, un avion de acest tip, care transporta 96 de persoane, inclusiv pe presedintele polonez Lech Kaczynski si alti oficiali polonezi de rang inalt, s-a prabusit in timp ce incerca sa aterizeze pe un aerodrom in apropiere de Smolensk, in vestul Rusiei, iar toate persoanele aflate la bord au murit.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Rusia poarta din septembrie 2015 o campanie militara- aeriana- in Siria, prin care-l sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad, un vechi aliat.

Aproximativ 4.300 de militari rusi sunt mobilizati in Siria, iar Rusia continua sa-si consolideze prezenta militara in aceasta tara.

Vladimir Putin a ordonat vineri o extindere a instalatiilor portuare militare ruse la Tartus, in nord-vestul Siriei, care urmeaza sa se transforme intr-o baza navala rusa permanenta in aceasta tara, devastata de un sângeros razboi incepând din 2011, soldat cu peste 310.000 de morti.

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si