
1 din 2 | Noi locuri disponibile pentru pacienții cu COVID-19 la ATI, în Timişoara

2 din 2 | Noi locuri disponibile pentru pacienții cu COVID-19 la ATI, în Timişoara
Alte șase noi paturi la ATI sunt funcţionale la Spitalul Municipal din Timişoara, începând de joi, acestea sunt destinate pacienţilor infectați cu noul coronavirus, în contextul în care, de mai multe săptămâni, în secţiile de Terapie Intensivă din municipiu nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii cu SARS Cov-2 şi aflaţi în stare gravă.
De asemenea, la Timişoara, vor fi deschise şi noi centre de vaccinare anti-COVID-19.
" Nevoia de paturi ATI nu a fost niciodată mai acută ca acum. Îi rog pe timişoreni să respecte toate regulile de distanţare, să se protejeze cât de bine pot, pentru că situaţia este foarte serioasă. Cu toţii ne dorim să ne petrecem sărbătorile alături de prieteni şi familie şi vom putea face asta numai dacă vom reuşi să oprim împreună răspândirea acestei boli”,
Noile paturi de la ATI au fost instalate în clădirea Spitalului Municipal de pe strada Daliei. Tot joi se va finaliza şi pregătirea personalului care va deservi aceste paturi
Așadar, în total, la Spitalul Municipal, aflat în subordinea Primăriei Timişoara, există acum 12 locuri pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19, potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara.
Înainte de funcţionalizarea acestor paturi, în Timişoara existau 35 de locuri ATI pentru cei infectaţi cu COVID-19.
Totodată, la Spitalul modular de campanie operat de Ministerul Apărării Naţionale şi aflat pe Stadionul CFR se va deschide zilele acestea o secţie ATI cu 10 paturi.
Marţi, 23 martie, se vor deschide încă trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Timişoara, totalizând 20 de noi fluxuri de vaccinare. Cele trei sunt la Continental (Calea Buziaşului nr.
11), Incuboxx şi la Muzeul "Corneliu Miklosi” (Take Ionescu nr. 83). Toate cele trei centre vor fi dedicate vaccinării cu doze Pfizer.În prezent, în Timişoara există 5 centre de vaccinare active, cu 28 de fluxuri, la Iulius Mall, ISHO, clădirea STPT de pe intrarea Doinei, Casa Tineretului şi Vox Technology Park.
Citeste si: Bilanț Coronavirus România 18 martie 2021: Alte 6.174 cazuri noi de COVID-19
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.