Noi precizări despre purtatul măștii în spații deschise. Analiză specială pentru București

Premierul Ludovic Orban a venit marți cu precizări legate de eventuala măsură de purtare a măștii în aer liber, spunând că decizia va fi luată de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență.

Author: Alex Dumitrescu marți 28 iulie 2020 , 11:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a venit marți cu precizări legate de purtatul măștii în spațiile închise și a adăugat că măsura va fi impusă doar în anumite zone, ca urmare a deciziei Comitetelor Județene pentru SItuații de Urgență.

„Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber.

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

La nivelul municipiului București se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare.”, a spus Ludovic Orban.

Masca obligatorie în spații deschise

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni dimineață, după o ședință de la sediul PNL, că se discută despre purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber, în spațiile foarte aglomerate. Orban a anunțat și posibilitatea introducerii de restricții pe litoral: de exemplu, pe plajă ar putea fi impusă distanțarea fizică pentru toate persoanele.

Potrivit premierului Orban, sunt mai multe măsuri în analiză pentru  limitarea răspândirii coronavirusului  și că acestea sunt unele dintre măsurile discutate inclusiv cu prefecții și cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență. O altă măsură aflată în analiză este limitarea programului teraselor. 

Citeste si:   Alexandru Rafila, semnal de alarmă: "Vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum"

„Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, cluburi, respectarea regulilor de distanţare. Este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci am putea impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă.

De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber- de exemplu o piaţă sau o faleză- unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate", a spus Orban, la sediul PNL.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si