Iniţial, protestul de la Bucureşti fusese anunţat ca având loc în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Miercuri seară, sindicatele reprezentative pentru aceste categorii profesionale au anunţat că protestul programat în Bucureşti va avea loc nu la Guvern, ci în Piaţa Revoluţiei, în fața Parlamentului, acolo unde se votează bugetul pe 2022.

Citeste si: Parlamentul reunit votează azi bugetul pentru 2022

Care sunt nemulțumirile polițiștilor și pensionarilor militari

Protestatarii nu sunt de acord ca noul Guvern și noua alianță de la putere să dicteze ca și anul 2022 să fie unul al austerității pentru polițiști și pensionarii militari.

"Bătaia de joc la adresa polițiștilor și pensionarilor militari trebuie să înceteze. Neaplicarea corectă a legii salarizării pentru polițiști și neactualizarea pensiilor militare sunt revendicările pe care toți cei prezenți mâine le vom susține unitar. Apropierea Crăciunului sau frigul de afară nu trebuie să fie motive care să ne țină închiși în case în timp ce drepturile noastre care ni se cuvin se stabilesc mâine în Parlament", spun sindicaliștii de la Europol.

Citeste si: Proteste spontane și în spitale. Angajaţii cer creşterea salariilor din sistem la nivelul anului 2022

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Presiune pe parlamentarii care votează bugetul pe 2022

Schimbarea locului protestelor din Capitală se datorează faptului că s-a anunţat prezenţa membrilor Guvernului în Parlament cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2022, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Citeste si: Polițiștii amenință că nu mai aplică restricțiile anti-COVID de la 1 ianuarie 2022

"Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, spun angajații din peitenciare.

În teritoriu, mitingurile vor avea loc la sediile celor trei prefecturi.

Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si