Parisul a fost din nou împânzit de scandal și violență. Protestatarii au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de reforma creșterii vârstei de pensionare. Agitația, violențele și mașinile în flăcări au fost la tot pasul. 

Noi proteste în Paris: violențe și mașini în flăcări

În urma primelor zile de proteste, Prefectura a interzis sămbătă adunările în punctele cheie, aflate în apropiere de Parlamentul Francez și de Palatul Prezidențial, explicând că cei care nu vor respecta această regulă, vor fi evacuați de autorități și s-ar putea alege cu amenzi usturătoare.

Citește și: VIDEO- Proteste violente în Franța după ce Guvernul a decis mărirea vârstei de pensionare

Cu toate acestea, oamenii s-au adunat din nou în stradă pentru a protesta.

Citește și: VIDEO| Protestele din Franța continuă. Oamenii nu sunt de acord cu reforma creșterii graduale a vârstei de pensionare

Protestele din Franța continuă. Oamenii nu sunt de acord cu reforma creșterii graduale a vârstei de pensionare

Mii de protestatari s-au adunat aseară, la Paris, în Place de la Concorde. Manifestația pașnică a degenerat rapid, sub furia celor adunați să-și strige nemulțumirea.

Manifestanții au incendiat paleţi din lemn,  iar atmosfera a devenit tot mai tensionată. Deși polițiștii au încercat să împrăștie mulțimea, au fost atacați cu sticle și artificii. La rândul lor, forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene. Peste 60 de persoane au fost arestate în urma confruntărilor.

Protestatarii au atacat o primărie arondisment 

Tensiuni au fost și la Lyon. Sute de tineri au incendiat coșuri de gunoi, au răsturnat trotinete, au aruncat cu petarde și au spart panouri publicitare. Poliția a încercat să-i potolească și a apelat la gazele lacrimogene.

Nu a fost singurul moment violent. Protestatarii furioși au intrat cu forța într-o primărie de arondisment și au încercat să îi dea foc.

Poliția a stins repede incendiul și a reținut aproape 40 de persoane.
Între timp, două moțiuni de cenzură au fost depuse împotriva guvernului francez, care a anunțat că își va angaja răspunderea pe legea care crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani. Acestea ar urma să fie discutate luni în Adunarea Națională, dar au mici șanse de fi votate.

Citește și:  Protest în plină desfășurare la Primăria Sinaia. Care este motivul protestatarilor

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene

Proiectul prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani în mod gradual, până în 2030. Executivul nu a dorit să riște un vot final negativ în Adunarea Națională, în condițiile în care proiectul fusese deja aprobat, de Senatul francez. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si:  „Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani”. Mesajul de adio trimis de Cristian Stănilă, înainte de a se sinucide, în Vrancea- kanald.ro

Citeste si:  „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Macron a justificat trecerea reformei pensiilor fără un vot în Adunarea Naţională prin „riscurile financiare prea mari” pe care le-ar fi implicat o eventuală respingere.

Adoptarea legea pensiilor i-a înfuriat pe francezi. Protestatarii au dat foc baricadelor şi au atacat forţele de ordine. Unii protestatari au aruncat cu pietrele din pavaj spre polițiști.

Citește și:  Fierbe Franța

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții. 

Vineri polițiștii francezi au arestat 310 manifestanți

Manifestații au fost raportate și în alte orașe din Franța precum Marsilia, Bordeaux, Lille, Rennes și în regiunea Picardia, din nordul țării.  Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a declarat vineri dimineaţă că poliţia a făcut 310 arestări în toată Franţa, dintre care 258 la Paris.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și:  Proteste violente pe străzile din Franța

Citeste si:  „Eram la filmări”. Cutremurător! De ce nu a mers Alina Pușcaș la înmormântarea tatălui său. Vedeta a ținut totul bine ascuns, mai bine de patru ani- kfetele.ro

Citeste si:  Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro

În urma adoptării legii, sindicatele franceze au făcut apel la o nouă zi de greve şi acţiuni împotriva reformei care vor avea loc pe 23 martie.

Citește și:  VIDEO- Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a Euroins România! ASF confirmă starea de insolvență a societății


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si