Noile prevederi au intrat in vigoare joi, pe 20 octombrie 2016. Astfel, magazinele de paine, patiseriile si covrigariile trebuie sa isi informeze consumatorii cu privire la produsele congelate.

„Operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de înteles, într-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, în meniul oferit, ori altele asemenea,

ce însotesc produsul, cu mentiunea 'produs/din produs decongelat'” ,se arata la articolul 3 din ordinul presedintelui ANPC, potrivit Digi24.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

În acelasi ordin se mai precizeaza ca „termenul produs alimentar congelat este produsul: paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si