Noi reguli pentru români. Ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Se redeschid restaurantele?

Ludovic Orban a anunţat că va avea loc miercuri o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), unde va fi completată hotărârii de Guvern pentru starea de alertă prin care să fie introduse mai multe reguli pentru campania electorală şi în care va fi aprobat ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, MAI, AEP care stabileşte măsuri de protecţie în ziua votului.

Alex Dumitrescu, marți 25 august 2020 , 13:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a adăugat că o altă temă de discuţie va fi şi redeschiderea restaurantelor. El a mai spus că tot miercuri va avea o întâlnire cu asociaţiile din industria HoReCa.

„Deja a fost o discuţie la nivelul specialiştilor. Există deja o propunere formulată. În cursul zilei de mâine vom avea CNSU în care vom dezbate mai multe subiecte, completarea hotărârii de Guvern pentru starea de alertă pentru a introduce mai multe reguli de campanie

şi ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, MAI pentru desfăşurarea votului”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Primăriei Găeşti.

Se redeschid restaurantele?

Referitor la deschiderea restaurantelor, premierul a spus că există o propunere ca acestea să nu fie deschise peste tot şi anume în zonele unde există un anumit număr de cazuri de COVID-19.

„Vom avea discuţie despre reluarea activităţii în anumite spaţii închise, în teatre, cinematografe. De asemenea, reluarea activităţii restaurante în spaţii închise. Nu pot să vă spun care va fi decizia finală. Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un anumit nivel de cazuri pe o perioadă de 14 zile. Mâine vom avea o întâlnire la ora 15.00 şi cu reprezentaţii industriei ospitalităţii care a fost solicitată de cele patru organizaţii din domeniu. Vom ţine cont de punctul lor de vedere, astfel încât să poată fi reluarea activităţii culturale şi a activităţii în spaţii închise de tip restaurant”, a completat Orban.

Şeful Executivului a precizat luni că cel mai probabil de la 1 septembrie ar putea fi deschise restaurantele, dar în anumite condiţii.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sindy l-a pus la punct pe Albert după ce au pierdut jocul de imunitate: „De când ieși... Sindy l-a pus la punct pe Albert după ce au pierdut jocul de imunitate: „De când ieși favorit...” Nu s-a mai putut abține și i-a spus totul în față!
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si