Noi restricţii pentru românii care merg în Cehia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că persoanele care sosesc în Cehia din state incluse pe listele portocalie, roşie şi roşu închis, România fiind inclusă pe lista roşie, trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii.

Author: Andreea Stoica sâmbătă 06 februarie 2021 , 16:17

Noi restricţii pentru românii care merg în Cehia
Noi restricţii pentru românii care merg în Cehia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noile măsuri au fost aplicate începând de vineri, 5 februarie, iar „accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reşedinţă, deplasarea în scop de muncă, studii, raţiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic”.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 5 februarie 2021. Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile cehe, persoanele care sosesc în Republica Cehia din state incluse pe listele portocalie, roşie şi roşu închis (România este inclusă pe lista roşie) trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii”, a transmis Ministerul, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

Accesul pe teritoriul Cehiei este permis doar pentru motive întemeiate

Sursa citată precizează că accesul pe teritoriul Cehiei este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reşedinţă, deplasarea în scop de muncă, studii, raţiuni familiale,

fiind excluse călătoriile în scop turistic.

Citeste si: COVID-19: Un singur judeţ din România, în scenariu roşu

De asemenea, MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc în acest stat trebuie să completeze, în prealabil, Formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz. Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul de călătorie în Republica Cehia rămân în vigoare.

Citeste si: Va cumpăra România vaccinul rusesc Sputnik? Răspunsul dat de premierul Florin Cîţu

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 şi 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 00420 607 078501. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro, http://www.mae.ro/node/51905 şi praga.mae.ro”, mai indică sursa menţionată.

Citeste si: Bilanţ coronavirus 6 februarie 2021: Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si