Noi sancțiuni pentru Moscova. Ce îl așteaptă pe Vladimir Putin

Preşedintele american Joe Biden participă la o reuniune virtuală cu ceilalţi lideri G7 şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care vor discuta noi măsuri împotriva Moscovei, informează BBC.

Author: Laura Macovei duminică 08 mai 2022 , 19:44

Noi sancțiuni pentru Moscova. Ce îl așteaptă pe Vladimir Putin

Noi sancțiuni pentru Moscova. Ce îl așteaptă pe Vladimir Putin

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Casa Albă a precizat că liderii vor discuta despre noi sancţiuni după cele impuse de occident ca urmare a invaziei declanşate la 24 februarie.

Washingtonul a menţionat că liderii vor vorbi despre situaţia războiului din Ucraina şi impactul global al ofensivei Rusiei, dar şi despre cum se pot dicta alte sancţiuni pentru ca războiul să aibă un preţ dur pentru Putin.

Putin anunță deja victoria și urează ucrainenilor „un viitor paşnic şi drept”

Preşedintele rus Vladimir Putin este sigur că armata sa va duce Rusia spre câștig, în contextul războiului ruso-ucrainean. Acesta a dat asigurări că, „la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, transmite AFP.

„  Astăzi, militarii noştri, la fel ca strămoşii lor, se bat cot la cot pentru eliberarea ţării lor natale de mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, a susţinut Putin.

Citeste si: Surpriza uriașă. Unde a plecat Jill Biden de la București

Astăzi, datoria comună este de a împiedica renaşterea nazismului, care a provocat atâtea suferinţe popoarelor din diferite ţări”, a adăugat şeful statului rus, exprimându-şi dorinţa ca „noile generaţii să fie demne de amintirea taţilor şi bunicilor lor.

Este nevoie să conservăm şi să transmitem(...) adevărul despre faptele războiului, valorile spirituale comune şi tradiţiile de prietenie şi frăţie  ”, a spus liderul de la Kremlin.

În intervenţia sa, Putin şi-a înmulţit referirile nu doar la militari, ci şi la civilii din „frontul interior”, „care au zdrobit nazismul cu preţul nenumăratelor sacrificii”.

Putin a urat tuturor ucrainenilor un viitor pașnic și drept

Din nefericire, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a apreciat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

Citeste si: Promenada si santier pe Lacul morii

„Datoria noastră sacră este de a-i împiedica pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi” în ceea ce Moscova numeşte „Marele Război patriotic” „să-şi ia revanşa ”, a mai spus Putin, care le-a urat „tuturor locuitorilor Ucrainei un  viitor paşnic şi drept  ”.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si