Noile tulpini de coronavirus pun stăpânire pe România. 30 de decese, provocate de virusul mutant

Noile tulpini de coronavirus pun stăpânire pe România. Potrivit celei mai recente raportări făcute de Institutul Naţional de Sănătate Publică, 30 de decese au fost provocate de virusul mutant în țara noastră.

Author: Razvan Ilie joi 17 iunie 2021 , 14:17

Dintre cele 1.588 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care "determină îngrijorare" confirmate, 1.525 sunt cu varianta britanică[Sursa foto: Kanal D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat joi că, până la data de 13 iunie, au fost raportate 2.188 de secvenţieri şi au fost confirmate 1.588 de cazuri cu variante ale virusului SARS-CoV-2 care "determină îngrijorare".

Citeste si: Bilanţ COVID-19 azi, 17 iunie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Citeste si: Vești bune pentru români. Noi doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în ţară

Citeste si: Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

Câte cazuri de infectare cu varianta indiană sunt în România

Dintre cele 1.588 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care "determină îngrijorare" confirmate, 1.525 sunt cu varianta britanică (B.1.1.7), 11 cu varianta sud-africană (B.1.351), 17 cu varianta braziliană (P.1) şi 35 cu varianta indiană (B.1.617.2).

Conform INSP, până la data de 15 iunie rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 73%.

Citeste si: Noul tratament cu anticorpi care reduce decesele pacienților infectați cu COVID-19

Decese cauzate de virusul mutant

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP- CNSCBT un număr de 30 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 27 cu varianta britanică (B.1.1.7) şi trei cu varianta braziliană (P.1).

Potrivit informării săptămânale a INSP, cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul "Cantacuzino", Institutul "Matei Balş", MedLife, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Institutul de Virusologie "Ştefan S. Nicolau", CRGM al SCJU Craiova şi "Pro Vitam" Sfântu Gheorghe.

Citeste si: Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

Valeriu Gheorghiță: Varianta Delta va deveni dominantă

Autoritățile sanitare se tem de apariția unui nou val 4 în România, în contextul în care varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, după cum spune șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, medicul colonel Valeriu Gheorghiță.

„Perspectiva unui nou val în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tupinii virale are toate caracteristicile să devină dominantă”, spune Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Țara care introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajații sectorului serviciilor

Doar vaccinarea ne poate scăpa de valul 4 al pandemiei

Valeriu Gheorghiță apreciază că este important să fie asigurat accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care, evident, și doresc să se vaccineze.

„Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanții autorităților locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanții direcțiilor de Sănătate Publică, în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele de la nivelul județului și local pentru a facilita procesul de vaccinare”, a mai spus șeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că intenția autorităților este ca echipele mobile să asigure procesul de vaccinare in fiecare localitate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si