
1 din 2 | O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson va ajunge în țară

2 din 2 | O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson va ajunge în țară
Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că, 48.000 doze de vaccin Johnsosn&Johnson (Janssen) vor sosi, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Conform CNCAV, transportul dozelor de vaccin anti-COVID-19 va fi asigurat de compania farmaceutică producătoare. Dozele de vaccin vor fi transportate până în Bucureşti pe cale terestră.
Mai apoi, dozele de vaccin Johnoson&Johnson vor fi distribuite, astfel:
- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 8.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 8.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.000
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 8.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 8.000 doze.
Citeste si: Prima țară europeană care va renunța aproape complet la purtarea măștii de protecție
”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 577.300
Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu, a transmis, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu doar în România, ci la nivel european s-a ajuns la un surplus de doze de vaccin.
“Pentru perioada următoare, dat fiind faptul că există un surplus de doze, tocmai pentru a avea un management cât mai eficient s-a discutat şi s-a transmis o suspendare a unui număr de doze. Pentru dozele de vaccin produse de Biotech/Pfizer pentru luna iunie trebuia să primim un total de 4.366.444 de doze de vaccin, însă ca urmare a solicitării de a le ţine în hold pentru o perioadă vom primi 1.928.160 doze de vaccin Pfizer/Biotech”, a declarat Andrei Baciu.
Andrei Baciu a mai adăugat că, livrarea vaccinului Johnson&Johnson va continu după calendarul deja stabilit cu firma producătoare.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.