Nor radioactiv deasupra tarii noastre! Specialistii au format o celula de criza

Nor radioactiv deasupra Europei. Institutul Francez de Securitate Nucleara anunta ca, de 2 luni, detecteaza continuu, depasirea limitelor de substante radioactive. Cauza acestei poluari ar fi o explozie a unui reactor in Rusia sau in Kazahstan, desi nimeni nu a anuntat vreun accident. Si in Romania s-a constitiuit o celula de criza pentru a analiza daca exista pericol pentru populatie.

Author: V.P. vineri 10 noiembrie 2017 , 19:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Accidentul nuclear ar fi avut loc in luna septembrie, undeva la sud de muntii Ural, intre lantul muntos si fluviul Volga, insa nu s-a reusit localizarea exacta a acestuia.

Expertii de la Institutul Francez de Securitate Nucleara anunta, pe site ul institutiei, ca au detectat saptamani la rand substante radioactive deasupra Europei, in special Ruteniu 106, un metal rar, care se regaseste in minereul de platina

din muntii Ural.

Rutheniul se mai poate obtine din reactoarele atomice, acest tip fiind utilizat ca izotop radioactiv.

Conform hartii furnizate de Institutul Francez de Securitate Nucleara, norul ar fi traversat si Romania, inainte de a se stabiliza pe coasta de nord a Marii Mediterane!

In incercarea de a gasi raspunsuri si o rezolvare, Institutul Francez de Securitate Nucleara a alertat asadar autoritatile din Rusia, care au negat, insa, producerea unui accident care sa fie la originea norului radioactiv depistat, prima data, in Italia. Deasupra Frantei, in special pe Coasta de Azur, ar fi acum, cele mai mari cantitati din acest metal toxic.

Institutul a anuntat si Kazahstanul, insa de la autoritatile din aceasta tara nu a primit deocamdata niciun raspuns.

Este important de mentionat ca aceste emisii radioactive nu reprezinta in acest moment un pericol pentru oameni si pentru mediu, desi exista un risc minor ca metalul din aer sa se stabilizeze in ciuperci, iar acestea ar putea prezenta un risc la consum.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si