Norma de hrana pentru detinuti, majorata cu 50%. Ce alte propuneri mai are Tudorel Toader
Actual

Norma de hrana pentru detinuti, majorata cu 50%. Ce alte propuneri mai are Tudorel Toader

A.S.
13 iun 2018

Ministerul Justitiei propune majorarea normelor de hrana pentru detinuti. De asemenea, reprezentantii ministerului propun intr-o dezbatere publica si un alt proiect de ordin pentru aprobarea normelor de acordare a drepturilor de hrana pentru persoanele private de libertate din sistemul administratiei penitenciare.

"In vederea elaborarii proiectului de ordin al ministrului Justitiei a fost numita o comisie formata din specialisti din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si din unitatile subordonate, aceasta stabilind normele financiare de hrana pentru persoanele condamnate, prin stabilirea unor noi valori financiare a normelor de hrana acordate detinutilor. Astfel, de la 3,76 lei/zi/persoana fara TVA, corespunzatoare valorii actuale a normei 17, pentru aceasta norma de hrana noua valoare fiind stabilita la 5,51 lei/zi/persoana, fara TVA”, se arata in referat, potrivit Agerpres.

Citeste si: Mama a patru copii este distrusa de durere dupa ce concubinul i-a rapit pe micuti si le-a facut ASTA! "Acesti ingerasi superbi nu au facut niciun rau in viata lor..."

“In corelare cu acest proiect a fost elaborat si un proiect (…) in cuprinsul caruia au fost operate modificari in structura normelor de hrana, fiind introduse alimente noi (de exemplu, carnea de vita) si marite ratiile de biscuiti, legume, fructe, conserve de legume, branza telemea etc. in consecinta, avand in vedere modificarile preconizate prin proiectul de ordin al ministrului Justitiei pentru aprobarea normelor de acordare a drepturilor de hrana, a devenit necesara reglementarea noilor valori financiare, corespunzatoare modificarilor intervenite. Avand in vedere aceste aspecte, cele doua demersuri urmeaza a fi efectuate in acelasi timp, astfel incat sa se dea eficienta aplicarii practice actelor normative in materia normelor de hrana alocate persoanelor private de libertate”, se mai mentioneaza in documentul citat.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook